Орест Сарматський

Скільки капітальних інвестицій надійшло в агросектор? (Агро-новини)

06

У сільському господарстві, мисливстві та пов’язаних із ними галузях з початку року освоєно 40,5 млрд грн капітальних інвестицій, що на 37,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє Мінагрополітики.

Це витрати на придбання, виготовлення власними силами для власного використання матеріальних і нематеріальних активів та витрати на капітальний ремонт і модернізацію.

2501
2501

«Загалом частка капінвестицій у сільське господарство склала 15,6% від загального обсягу. Головним джерелом фінансування капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно в межах 72% загального обсягу», — йдеться в повідомленні.

Вартість виробництва сільгосппродукції в Україні зросла на 22%

Витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в цьому році зросли на 22,2% порівняно з тогорічним показником, повідомляє УНІАН.

Водночас витрати на виробництво продукції рослинного походження за цей період зросли на 23,4%, а тваринного — на 18,6%.

У жовтні порівняно з вереснем витрати на виробництво сільськогосподарської продукції збільшилися на 2,1%. Зокрема, сукупні витрати на виробництво рослинницької продукції в жовтні зросли на 2,5%, а тваринницької — на 1,1%.

2502
2502

Витрати на матеріально-технічні ресурси промислового походження, що використовуються в сільськогосподарському виробництві, за десять місяців поточного року збільшилися порівняно з аналогічним періодом минулого року на 25,8%.

Вибір читачів за тиждень

Відео