Учасники АТО на Тернопільщині отримали у власність більше трьох тисяч гектарів землі

ato_zemlya

Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області та органи місцевого самоврядування надали 6 106 дозволів на виготовлення документів учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів на 6 880 земельних ділянок. Загальна площа наділів склала 4 348 гектарів.

Від початку впровадження ініціативи земельного відомства про соціальну допомогу сім’ям військовослужбовців, які захищають територіальну цілісність нашої держави, 5 158 учасників АТО вже отримали на Тернопільщині у власність земельні ділянки.  Зокрема: 2 439 ділянок площею 221 га – для ведення садівництва, 1 778 ділянок площею 2 994 га – для ведення особистого селянського господарства і 941 ділянка площею 65 га – для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

Головним управлінням Держгеокадастру в області передано понад 4 тисячі ділянок площею 2 901 гектар. Органи місцевого самоврядування прийняли 459 рішень про передачу 1 140 ділянок площею 379 гектарів.

Усього у Тернопільській області надійшло 8 952 заяви про надання земельних наділів від учасників АТО.

Довідково:

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства

Вибір читачів за тиждень

Відео