Тернополянам на замітку: як рятувати малих лизунів

лизуни

А ви у дитинстві прилипали язиком до залізних предметів у морозну погоду? Тоді розумієте про що йдеться. Як рятувати малечу охочу до таких експериментів розповідає уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба.

«Попереду багато позитивних емоцій, але можуть трапитися і незвичні ситуації… як от прилиплий до металу язик вашої дитини. Діти непередбачувані і дуже люблять експериментувати, тому батькам потрібно завжди бути напоготові. Рекомендую ознайомитись з порадами, наведеними нижче, аби уберегти чи екстрено допомогти дитині, якщо раптом вона вирішить «спробувати на смак» металевий предмет взимку» – пише Микола Кулеба.

Перш за все рекомендують під час халепи в жодному разі не лякати дитину, не кричати на неї. Не можна смикати за металевий предмет, який прилип. Потрібно поставити руки до рота дитини і дихати на язик. Рану, що виникла в наслідок прилипання, обов’язково показати лікарю.

Якщо така прикра ситуація трапилася не з язиком дитини, а з руками, щоками та іншими частинами тіла – рятувати дитину потрібно аналогічно.

Зображення зі сторінки Миколи Кулеби у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео