Оксана Бучко

Тернополяни у новому році можуть стати співпрацівниками Корпусу миру США

mmm

Представники громадських організацій Тернопільщини можуть працювати під керівництвом американського волонтера «Корпусу миру». Проекти будуть стосуватись розвитку новостворених територіальних громад. Заявки на участь можна подавати до 31 січня 2018 року, повідомляють у прес-службі ОДА.

Першим кроком є бажання української сторони приймати в себе на безоплатній основі американського волонтера, який би впродовж двох років надавав професійну допомогу в реалізації проектів, спрямованих на:

посилення громадянського суспільства;

сталий організаційний розвиток;

покращення економічних можливостей;

ефективне місцеве самоврядування (децентралізацію).

Запросити до себе волонтера можуть громадські або благодійні організації, органи місцевого самоврядування (сільскі, селищні, міські, районні та обласні ради, ЦНАПи), державні установи (центри зайнятості, музеї, бібліотеки, національні парки), та комунальні установи (агенції економічсного або регіонального розвитку).

Отримати більш детальну інформацію про проект, умови співпраці, а також анкети можна на офіційному сайті Корпусу миру США в Україні за посиланням: https://www.peacecorps.gov/ukraine/projects/

Заповнені анкети мають бути надіслані керівнику проекту «Розвиток громад» Роману Олексенку на адресу roleksenko@peacecorps.gov.

Також є можливість співпраці волонтерів індивідуально. Тож приєднатись до команди «Корпусу миру США в Україні» має нагоду кожен.

- Наша ціль – допомогти керівникам ОТГ та громадським активістам правильно організувати процес, - розповідає волонтерка «Корпусу миру», яка працює у Тернополі Мері Фазано. – Адже бачимо, що люди освічені і мають великий потенціал, але не знають методів управління і не вміють правильно організовувати процес. Наступний крок нашої діяльності – це перехід до реалізації проектів.

До слова, як розповіла Мері Фазано, волонтери з США живуть в Україні на нашу мінімальну зарплату і мають компенсацію оплати за проживання та уроки української мови.

Фото з архіву Мері Фазано

Вибір читачів за тиждень

Відео