Одне із містечок на Тернопільщині отримало неймовірний передріздвяний подарунок (фото, відео)

MVI_8627.00_00_03_05.Still001

Сьогодні, 31 грудня, у Храм Успіння пресвятої Богородиці, що у Козові, передали копію Чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької. Ця та ще 9  таких же копій були освячені під час цьогорічної Загальнонаціональної прощі у Марійському духовному центрі у селі Зарваниця єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Владикою Теодором.

«Одна була подарована кардиналу Сандрі, вісім пішло в деканати, де компанія «Агропродсервіс» обробляє землю, і сьогодні ця остання ікона в цей останній день року і в закінчення Дев’ятниці приходить до нашої парафії», - каже отець Василь Баглей.

Усі 10 копій чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької виготовлені за сприяння компанії «Агропродсервіс» та її керівника – мецената Івана Чайківського.

«Щодо передачі ікони, то сьогодні це було досить символічно, адже владика Теодор всі ці ікони посвячував в Зарваниці, а сьогодні нам вдалося разом з ним передати останню десяту ікону до храму, де служить отець Василь Баглей та отець Михайло Забанджала. Тому ще раз скажу - мені це приємно», - зазначив Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

Компанія «Агропродсервіс» зробила такі подарунки деканатам, на території яких обробляє землі. Зроблено це з нагоди 150-річчя коронації ікони Божої Матері Зарваницької Папою Пієм ІХ.

«Ця ікона є певним символом Божої опіки над нами та Божого проведіння в нашому житті. Тому ми всі тут молимся та просимо благословення на цілий рік для всіх нас», - говорить парафіянин храму Успіння Пресвятої Богородиці пан Борис.

«Наш храм є храмом Пресвятої Богородиці, яка є як наш оберіг та наш символ. І ми зараз в першу чергу молимося за наші родини. І я думаю, що Богородиця, як Божа мати опікується всіма нашими дітьми, нами і нашими родинами», - ділиться відчуттями солістка церковного хору пані Леся.

[embed]https://youtu.be/KmXD4NxoGlE[/embed]

9 із 10 копій ікони Матері Божої Зарваницької у попередні неділі були подаровані храмами Тернопільської області, та ще одна була передана папському представнику кардиналу Леонардо Сандрі, який перебував на Тернопільщині під час Загальнонаціональної прощі.

Фото Терену 

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео