Орест Сарматський

Відтепер зареєструвати договір оренди землі можна за кілька хвилин (Агро-новини)

жовт09

Міністерство юстиції, Міністерство аграрної політики та продовольства, Державне агентство з питань електронного урядування та Фонд Східна Європа презентували нову електронну послугу з реєстрації договорів оренди земель сільськогосподарського призначення у режимі онлайн. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька зазначила, що даний сервіс дасть можливість без черг, без контакту з чиновниками і зайвих витрат часу подати заяву на реєстрацію договору оренди усього за кілька хвилин. Це дійсно європейська якість послуг.

«Для того, щоб зареєструвати підписаний контракт, достатньо завантажити сканкопію угоди про оренду землі сільськогосподарського призначення та підписати ці дані власним електронним цифровим підписом», — додала заступниця міністра.

3101
3101

Вона звернула окрему увагу на те, що під час реєстрації договору відбуватиметься онлайн обмін інформацією із базою даних Держгеокадастру, що дасть можливість перевіряти наявність відповідної земельної ділянки у базі ДЗК.

Ініціатива реалізується за підтримки Швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом Східна Європа.

Експорт українських фруктів протягом 2017 р. зріс на 64%

Обсяг експорту фруктів з України за 9 місяців 2017 р. зріс на 64?% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав $23,8 млн. Такі дані наводять експерти Центру підтримки експорту при Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП).

«Розширення експортного кошика за рахунок нових позицій — фруктів, безумовно, позитивний крок на шляху розвитку вітчизняного агроекспорту. Водночас українським постачальникам фруктів варто більше працювати над упаковкою та брендуванням продукції. Також не варто забувати про продукти переробки — у вигляді екстрактів, соків та джемів. Усе це може підвищити прибутковість експорту на 20–30%», — повідомив координатор Центру підтримки експорту при УСПП Денис Красніков.

Основними видами фруктів, що поставляються на експорт з України, є журавлина й чорниця (частка в експорті 35,7?%), сливи та терен (16,7?%), інші кісточкові (13,7?%), кавуни (10,4?%), яблука (9,8?%).

3102
3102

За даними Центру підтримки експорту УСПП, у досліджуваний період найбільшу динаміку приросту експорту продемонстрували сливи й терен — якщо раніше їх не експортували взагалі, то в поточному році цих фруктів було поставлено на експорт на суму $4 млн. Слідом за ними йдуть журавлина й чорниця, тут фіксується зростання на 23?% (поставки на суму $8,5 млн), а також яблука — 11?% ($2,3 млн).

Водночас, на думку Дениса Краснікова, така статистика може свідчити і про нестабільність поставок, оскільки більшість українських виробників не має стабільних контрактів із міжнародними торговими мережами. Це спричинено різною якістю партій товарів — а торговельним мережам потрібна саме постійна якість.

Актуальним питанням залишається сертифікація продукції фруктової групи — у багатьох виробників її просто немає.

Ключовим партнером України в експорті фруктів протягом 2017 р. виступає Євросоюз, на який припадає майже 50% всього експорту українських фруктів.

Latifundist.com та Limagrain запустили гру для аграріїв

Latifundist.com спільно з насіннєвою компанією Limagrain запустили аграрну гру під назвою «Гібрид має значення: тест-гра який ти «кукурузник».

«Гібрид має значення: тест-гра який ти «кукурузник» — це інтелектуально-розважальна гра, яка складається з 10 питань різного ступеня складності. За допомогою гри можна перевірити свої знання з вирощування кукурудзи.

3103
3103

Пройдіть тест та дізнайтеся, чи можна Вас вважати справжнім експертом з «кукурудзяних питань».

Ми гарантуємо гарний настрій, цікаві відкриття та звання учасника гри. Грайте, дізнавайтеся щось нове та діляться з друзями і колегами.

Вибір читачів за тиждень

Відео