Тернополяни можуть допомогти своїм дітям стати справжніми спортсменами

children-fitness-534x462

Із Нового року батьки можуть запланувати для своїх дітей початок спортивної підготовки. Для цього важливо оприділитись із видом спорту, а також допомогти дитині подолати страхи перед невдачею. А також пам’ятати про контроль перебігу занять, адже спорт може принести і велику шкоду організму дитини.

Особливо небезпечним є неправильне відношення до спортивних досягнень. Через страх невдачі діти можуть робити багато помилок у виконанні або прикладати забагато зусиль під час занять. Психологи на childdevelop.com.ua радять орієнтувати дітей на попереднє уявлення подумки правильної техніки вправи. Також важливо концентрувати їх на результаті кожної дії - кидку м’яча, стрибку чи завершенні бігу у визначений час. При цьому дітей потрібно максимально відвести від постійної думки про уникнення помилок. Вони повинні зрозуміти, що саме помилки є природною частиною спорту. Юні спортсмени мають довіряти своїм навичкам та виконувати спортивні вправи вільно. Тож усі страхи, такі як страх програти матч, страх негативної громадської оцінки, ганьби, страх підвести інших, страх докласти зусиль марно або не зіграти в повну силу, потрібно перевести у русло приємного очікування успіху помірними порціями.

​Чудовим стартом спортивної діяльності є дитячий фітнес. Такі заняття укріпляють організм та допомагають дітям стати розкомплексованими.

Про 5 причин, чому варто віддавати дитину на дитячий фітнес, публікує у Інтернет-журнал про здоровя та життя «Лілія»  Лілія Проць:

  1. Дитячий фітнес сприяє зміцненню опорно-рухового апарата малюка: формується правильна і гарна постава; зміцнюються м'язи стопи й гомілки, що слугує хорошим захистом від плоскостопості; розвиваються та зміцнюються всі основні групи м'язів організму дитини.
  2. Завдяки рухливим і веселим заняттям дитячим фітнесом у дитини покращується координація рухів, рівновага, витривалість організму, сила та швидкість.
  3. Легкі та динамічні заняття дитячим фітнесом зміцнюють серцево-судинну та дихальну системи організму дитини, покращують обмінні процеси в організмі, сприяють гарному травленню й теплорегуляції.
  4. Дитячий фітнес підвищує опірність організму, зміцнюючи імунітет дитини, тому є хорошим захистом від застудних захворювань.
  5. На заняттях дитячим фітнесом дитина зможе завести перших друзів, навчитися невимушено почуватися в колективі, зокрема якщо малюк сором’язливий або у нього є труднощі в спілкуванні. Також заняття дитячим фітнесом можуть стати для дитини початком шляху у великому спорті або захоплюючим хобі – здоровою альтернативою комп'ютерним іграм, і точно захистять дитину від зайвої ваги й ожиріння

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео