Тернополянам висвітлили нові ставки адміністративного збору за державну реєстрацію

гроші
УВАГА! З 01 січня 2018 року змінено ставки адміністративного збору за державну реєстрацію 

Адміністративний збір (плата) у сфері державної реєстрації юридичних осіб,фізичних осіб-підприємців та громадських формувань у 2018 році, пишуть на сайті terjust.gov.ua.

п/п Види адміністративного збору Розміриадміністративного збору На2018 рік
1. за державну реєстрацію територіального осередку всеукраїнської творчої спілки та регіональної (місцевої) творчої спілки
1.1 за державну реєстрацію територіального осередку всеукраїнської творчої спілки та регіональної (місцевої) творчої спілки 0,07 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 120 грн.
1.2 за державну реєстрацію на підставі документів, поданих в електронній формі 75 відсотків адміністративного збору 90 грн.
1.3 за державну реєстрацію у скорочені терміни:  –  протягом шести годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів;   –  протягом двох годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів.    – у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію;   – у п’ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію.    240 грн.       600 грн.
1.4 За виправлення технічної помилки у відомостях про юридичну особу, допущеної з вини заявника. справляється адміністративний збір у розмірі 30 відсотків адміністративного збору 40 грн.
2. за державну реєстрацію організації роботодавців, об’єднання організації роботодавців
2.1 за державну реєстрацію символіки політичної партії, організації роботодавців, об’єднання організації роботодавців 0,06 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 110 грн.
2.2 за державну реєстрацію на підставі документів, поданих в електронній формі 75 відсотків адміністративного збору 80 грн.
2.3 за державну реєстрацію у скорочені терміни:  –  протягом шести годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів;   –  протягом двох годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів.    – у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію;   – у п’ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію.    220 грн.       550 грн.
2.4 За виправлення технічної помилки у відомостях про юридичну особу, допущеної з вини заявника. справляється адміністративний збір у розмірі 30 відсотків адміністративного збору 30 грн.
3 За державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу
3.1 за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу (крім громадських об’єднань та благодійних організацій), що містяться в Єдиному державному реєстрі, крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою  0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 530 грн.
3.2 за державну реєстрацію на підставі документів, поданих в електронній формі 75 відсотків адміністративного збору 400 грн.
3.3 за державну реєстрацію у скорочені терміни:  –  протягом шести годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів;   –  протягом двох годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів.    – у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію;   – у п’ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію.    1060 грн.       2650 грн.
3.4 За виправлення технічної помилки у відомостях про юридичну особу, допущеної з вини заявника. справляється адміністративний збір у розмірі 30 відсотків адміністративного збору 160 грн.
4 За державну реєстрацію змін до відомостей про благодійну організацію чи громадське об’єднання
4.1 за державну реєстрацію змін до відомостей про благодійну організацію чи громадське об’єднання 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 180 грн.
4.2 за державну реєстрацію на підставі документів, поданих в електронній формі 75 відсотків адміністративного збору 130 грн.
4.3 за державну реєстрацію у скорочені терміни:  –  протягом шести годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів;   –  протягом двох годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів.   – у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію;   – у п’ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію.    350 грн.       900 грн.
4.4 За виправлення технічної помилки у відомостях про благодійну організацію, допущеної з вини заявника. справляється адміністративний збір у розмірі 30 відсотків адміністративного збору 50 грн.
5. За державну реєстрацію змін до відомостей про фізичну особу-підприємця
5.1 за державну реєстрацію змін до відомостей про прізвище, ім’я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи – підприємця 0,1  прожиткового мінімуму для працездатних осіб 180 грн.
5.2 за державну реєстрацію на підставі документів, поданих в електронній формі 75 відсотків адміністративного збору 140 грн.
5.3 за державну реєстрацію у скорочені терміни:  – протягом шести годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів;   – протягом двох годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів.   – у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію;   – у п’ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію.    350 грн.       900 грн.
5.4 За виправлення технічної помилки у відомостях про фізичну особу-підприємця, допущеної з вини заявника. справляється адміністративний збір у розмірі 30 відсотків адміністративного збору 50 грн.
6 За надання відомостей з Єдиного державного реєстру
6.1 за надання витягу в паперовій формі 0,05  прожиткового мінімуму для працездатних осіб 90 грн.
6.2 за надання витягу в електронній формі 75 відсотків плати за надання витягу в паперовій формі 70 грн.
6.3 за надання документа в паперовій формі, що міститься в реєстраційній справі 0,07 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 120 грн.
6.4 за надання документа в електронній формі, що міститься в реєстраційній справі 75 відсотків плати за надання відповідного документа в паперовій формі 90 грн.
6.5 за надання виписки для проставлення апостилю 0,05  прожиткового мінімуму для працездатних осіб 90 грн.
  Адміністративний збір та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року (станом на 01.01.2018 – 1762,00 грн.), в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень. Державні органи, у тому числі суди, органи Національної поліції, органи прокуратури, органи Служби безпеки України, а також органи місцевого самоврядування та їхні посадові особи звільняються від справляння адміністративного збору за державну реєстрацію та від плати за надання відомостей з Єдиного державного реєстру через портал електронних сервісів.   У разі відмови в державній реєстрації адміністративний збір не повертається. Державна реєстрація у скорочені строки проводиться виключно за бажанням заявника у разі внесення ним додатково до адміністративного збору відповідної плати, передбаченої вище у таблиці. Плата за проведення державної реєстрації у скорочені строки повертається заявникові виключно у разі ненадання послуг з державної реєстрації у визначені строки з вини суб’єкта державної реєстрації, нотаріуса.    Адміністративний збір (плата) за проведення реєстраційних дій та за надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно
п/п Види адміністративного збору Строки проведення державної реєстрації/надання інформації Розміриадміністративного збору На2018 рік
1 за державну реєстрацію права власності
1.1 за державну реєстрацію права власності у строк, що не перевищує5 робочих днів 0,1прожиткового мінімуму для працездатних осіб 180 грн. 
1.2 за державну реєстрацію права власності у строк2 робочі дні 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб 1760 грн. 
1.3 за державну реєстрацію права власності у строк 1 робочий день 2 прожиткових мінімуми для працездатних осіб 3520 грн. 
1.4 за державну реєстрацію права власності у строк 2 години 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб 8810 грн. 
2 за державну реєстрацію інших речових прав, відмінних від права власності (крім іпотеки)
2.1 за державну реєстрацію інших речових прав, відмінних від права власності (крім іпотеки) у строк, що не перевищує5 робочих днів 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 90 грн.
2.2 за державну реєстрацію інших речових прав, відмінних від права власності (крім іпотеки) у строк 2 робочі дні 0,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 880 грн.
2.3 за державну реєстрацію інших речових прав, відмінних від права власності (крім іпотеки) у строк 1 робочий день 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб 1760 грн.
2.4 за державну реєстрацію інших речових прав, відмінних від права власності (крім іпотеки) у строк 2 години 2,5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб 4410 грн.
3 за державну реєстрацію обтяжень речових прав, іпотеки
3.1 за державну реєстрацію обтяжень речових прав, іпотеки у строк, що не перевищує2 робочих днів 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 90 грн.
4 за державну реєстрацію прав у результаті вчинення нотаріальних дій
4.1 за державну реєстрацію прав у результаті вчинення нотаріальних дій невідкладно, після завершення нотаріальної дії, але не пізніше строків за державну реєстрацію права власності 5 робочих днів, за державну реєстрацію обтяжень речових прав, іпотеки що не перевищує2 робочих днів     0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 180 грн.
5 за внесення змін до записів Державного реєстру прав, у тому числі виправлення технічної помилки,допущеної з вини заявника
5.1 за внесення змін до записів Державного реєстру прав, у тому числі виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника у строк, що не перевищує 1 робочого дня 0,04 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 70 грн.
6 за отримання інформації з Державного реєстру прав, у порядку, передбаченому ст. 32 ЗУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»
6.1 отримання інформації, витягу в паперовій формі у строк, що не перевищує 1 робочого дня 0,025 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 40 грн.
6.2 отримання інформації, витягу в електронній формі після внесення плати за надання такої інформації через Інтернет з використанням платіжних систем 0,0125 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 20 грн.
6.3 отримання інформації адвокатами, нотаріусами (під час вчинення нотаріальних дій з нерухомим майном, об’єктом незавершеного будівництва) пошуки перед правочином 0,04 прожиткового мінімуму для працездатних осіб 70 грн.
  Адміністративний збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року (станом на 01.01.2018 – 1762,00 грн.), в якому подаються відповідні документи для проведення державної реєстрації прав, та округлюється до найближчих 10 гривень.   Звільняються від сплати адміністративного збору під час проведення державної реєстрації речових прав   фізичні та юридичні особи – під час проведення державної реєстрації прав, які виникли та оформлені до проведення державної реєстрації прав у порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (наділі – Закон) (до 01.01.2013); – громадяни, віднесені до категорій 1 і 2 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; – громадяни, віднесені до категорії 3 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно проживають до відселення чи самостійного переселення або постійно працюють на території зон відчуження, безумовного (обов’язкового) і гарантованого добровільного відселення, за умови, що вони станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали в зоні безумовного (обов’язкового) відселення не менше двох років, а в зоні гарантованого добровільного відселення – не менше трьох років; – громадяни, віднесені до категорії 4 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно працюють і проживають або постійно проживають на території зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови, що станом на 1 січня 1993 року вони прожили або відпрацювали в цій зоні не менше чотирьох років; – інваліди Великої Вітчизняної війни, особи із числа учасників антитерористичної операції, яким надано статус інваліда війни або учасника бойових дій, та сім’ї воїнів (партизанів), які загинули чи пропали безвісти, і прирівняні до них у встановленому порядку особи; – інваліди I та II груп; – Національний банк України; – органи державної влади, органи місцевого самоврядування;
  • інші особи за рішенням сільської, селищної, міської ради, виконавчий орган якої здійснює функції суб’єкта державної реєстрації прав.
У разі якщо державна реєстрація права власності або інших речових прав, відмінних від права власності, проводиться у строки менші, ніж передбачені статтею 19 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, перелічені вище особи не звільняються від сплати адміністративного збору. Адміністративний збір не справляється за внесення до записів Державного реєстру прав змін, пов’язаних із приведенням у відповідність із законами України у строк, визначений цими законами. Законом не встановлено розмір адміністративного збору в таких випадках:
  • за внесення змін до записів Державного реєстру прав, у тому числі виправлення технічної помилки, допущеної не з вини заявника;
  • за внесення записів про скасування державної реєстрації прав та скасування записів Державного реєстру прав;
  • при взятті на облік безхазяйного нерухомого майна.
   

Вибір читачів за тиждень

Відео