Орест Сарматський

І чого це квасоля починає дешевшати? (Агро-новини)

дощ01

Українські виробники бобових вже відчули негативний вплив підвищення Індією мит на ввезення бобових культур.

Про це заявив спеціаліст із закупівель «Української зерноторгової компанії» Олексія Бондаренко, повідомляє Landlord.

За його словами, після підвищення Індією мит на горох до 50%, закупівельні ціни на горох в Україні зменшилися в середньому на 15-17% - до 5500 грн/т.

«Це майже на рівні його собівартості. Дрібні й середні виробники не хочуть продавати товар за цими цінами. Вони притримують горох «до кращих часів», — зазначив він.

Також зазначається, що знизилися ціни на білу та червону квасолю на внутрішньому ринку України. Так за останній місяць

за даними Шувар-інфо ціни на ці продукти впали від 4 до 8 гривень за кілограм.

За словами директора консалтингової компанії «УкрАгроКонсалт» Сергія Феофілова, подальша ситуація з цінами на бобові буде залежати від того, як швидко трейдери знайдуть нові ринки збуту. Серед можливих претендентів експерт називає країни Африки та Близького Сходу.

1103
1103

«За кілька останніх сезонів фермери, які насправді є ключовими постачальниками нішевих культур, звикли до високого рівня маржі на зернобобові. Вони не поспішатимуть і не продаватимуть продукцію за безцінь», — упевнений Сергій Феофілов.

Виручка від агроекспорту перевищила $16 млрд

Експорт української сільгосппродукції за січень-листопад 2017 р. збільшився на $2,7 млрд, або на 19%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, та становив $16,4 млрд. Так, зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу за цей період досяг $20,5 млрд, з яких імпорт становив $4,1 млрд.

Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, говориться у повідомленні міністерства.

«Експорт нашої аграрної та харчової продукції склав $16,4 млрд, а це вже майже на $1 млрд більше показника за 2016й рік. Хотіла б наголосити на тому, що окрім збільшення експорту олії, ми спостерігаємо зростання обсягів експорту за багатьма позиціями, включаючи перероблені продукти харчування, наприклад, цукру, вершкового масла, мороженої яловичини та інших», — зазначила заступник міністра.

За словами Трофімцевої, вартість експорту продукції рослинництва зросла більш ніж на 18% та склала $15,2 млрд. Але при цьому значно виросло і постачання продукції тваринництва в грошовому еквіваленті — на 40,4% та склало $ 332,3 млн.

1101
1101

Також вона розповіла, що найбільше Україна імпортувала рибу, ракоподібні та молюски, плоди, горіхи, тютюн та вироби з нього, какао боби, шоколад, олію, каву, чай, прянощі та зернові злаки.

ХТЗ розпочав лазерне маркування своїх запчастин для тракторів

На «Харківському тракторному заводі» закінчили підготовчі роботи, наладку і провели запуск спеціального лазерного комплексу, призначеного для маркування запасних частин і деталей, які випускаються на підприємстві.

Як говориться у повідомленні підприємства, цей комплекс безконтактним способом наносить чітке зображення, яке практично неможливо знищіти, на вироби з металів, їх сплавів, а також інші матеріали, що використовуються на виробництві.

Як зазначається, у інформацію, що наноситься, додатково введено елементи захисту, які унеможливлять підроблення, навіть за умови використання аналогічного обладнання.

1102
1102

«Змушені констатувати, що за останній час на ринку з'явилася велика кількість контрафактної продукції, яка б'є не тільки по кишені споживача, але і по іміджу нашого заводу. Запасні частини для тракторів випускали і реалізовували під брендом ХТЗ, а якість їх була дуже низькою. Система, яку ми впровадили на нашому підприємстві, дозволить захистити свою продукцію від підробки і надати кінцевому покупцеві якісний продукт», — підкреслив генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль.

Вибір читачів за тиждень

Відео