Орест Сарматський

Кір продовжує атакувати Тернопільщину

кір

Черговий епідемічний підйом захворювання на кір зафіксовано на Тернопільщині.

Про це кореспондента ТЕРЕНу повідомила заввідділом епідеміологічного нагляду /спостереження/ та профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру МОЗ України Марія Павельєва.

- Захворювання на кір має певну циклічність у 5-6 років і зараз у нас спостерігається черговий епідемічний підйом цієї хвороби. Так, у минулому році в області було зафіксовано близько 300 випадків цієї хвороби, в т.ч. 77% серед дітей та школярів. І це при тому, що у 2016 році ми ні разу не фіксували спалах кору. А вже з початку цього року на Тернопільщині зареєстрували 65 випадків спалаху кору, з них – понад 70 відсотків – серед дітей, - сказала Марія Павельєва.

За її словами, в області за рахунок бюджетних коштів закуплено необхідну кількість вакцин проти кору. Вакцинацію серед вікових категорій дітей від одного до шести років проведено відповідно від 92 до 94 відсотках серед тих, кому це не було протипоказано.

Як повідомлялось, у минулому році Мінохорони здоров'я України заявило про поширення інфекції кору в Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях.

Вибір читачів за тиждень

Відео