У ТНЕУ назвали кращих спортсменів серед Героїв спортивного року Тернопільщини-2017

05800853

Вже традиційно на початку Нового року відділення Національного олімпійського комітету України в Тернопільській області визначає лауреатів опитування «Герої спортивного року Тернопільщини» за підсумками року попереднього.

Про це повідомили на офіційному сайті навчального закладу.

Надзвичайно приємно, що до переліку кращих з кращих потрапили тренери та спортсмени-студенти Тернопільського національного економічного університету.

Так у номінацію «Найкращий спортсмен» увійшли одразу два представники нашого вишу: Андрій Антонюк – майстер спорту міжнародного класу, бронзовий призер чемпіонатів Європи та світу з греко-римської боротьби серед атлетів віком до 23-х років та Віталій Гринів – майстер спорту міжнародного класу , срібний призер етапу Кубка світу з велосипедного спорту на треку.

Є наша представниця і у номінації «Найкраща спортсменка». Нею стала Анастасія Меркушина – майстер спорту міжнародного класу, срібна призерка чемпіонату світу з біатлону в естафеті. А її тренер, викладач ТНЕУ Ірина Меркушина перемогла у номінації «Найкращий тренер».

Студент коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ майстер спорту, переможець і призер юнацького та юніорського чемпіонатів України з легкої атлетики в бігу на 100 і 200 метрів, учасник юнацького чемпіонату світу Василь Макух відзначений у номінації «Олімпійська надія»

На провідних ролях перебувають наші представники ігрових видів спорту. Так у номінації «Найкраща команда в ігрових видах спорту» відзначено волейбольний клуб «Галичанка-ТНЕУ-Гадз» (тренер Віктор Туркула) та «Університет-ТНЕУ» – срібний призер чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги із регбі-7 (тренер Едуард Маляр).

А власне сам навчальний заклад переміг у номінації «Найкращий організатор спортивно-масових заходів» – за організацію масових фізкультурно-спортивних заходів під егідою НОК України «Університетська миля», «Морська миля», дитячих змагань із дзюдо.

Такі результати вкотре підтверджують, що Тернопільський національний економічний університет був і залишається не лише провідним науковим закладом, але й центром розвитку спорту та популяризації олімпійського руху.

Вибір читачів за тиждень

Відео