Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини за 2017 рік «купили» півтора танка

танк

Майже 200 млн грн військового збору перерахували жителі Тернопільщини на потреби армії у 2017 році.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- За 12 місяців минулого року жителі області спрямували до бюджету 196,3 млн грн військового збору, - уточнюють у податковій. - Це - на 54,4 млн грн, або 38,4% більше, ніж у 2016 році.

Зокрема, лише у грудні 2017-го із нашого краю перерахували 25,3 млн грн військового збору. Порівняно із груднем 2016-го надходження зросли на 38,8%, або на 7,1 млн грн.

Нагадаємо, військовий збір запровадили із 3 серпня 2014 року. Ставка цього податку становить 1,5% від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи-резиденти і нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

- Сплата військового збору – це внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії і встановлення миру в нашій державі, - наголошують у податковій.

Краще зрозуміти, чи дійсно серйозний внесок зробила Тернопільщина на користь армії, можна на простому прикладі. Так, «Укроборонпром» позиціонує танк «Оплот» як найкращу вітчизняну розробку. Одна така супермашина коштує нині 120 млн грн. Причому у виробництві задіяні близько 100 українських підприємств (тобто вигода - подвійна). Втім, на озброєнні ЗСУ таких танків досі немає...

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео