Орест Сарматський

Когут вироблятиме сир з овечого молока (Агро-новини)

січ18

Господарство на Львівщині, що вирощує овець, планує зайнятися сироварінням. Про це йдеться в інтерв’ю «Богдан Когут: Розведенням овець в Україні займаються лише ентузіасти» на Kurkul.com.

1803
1803

Господарство Богдана Когута займається розведенням племінних овець.

«Ми займаємось племінним розведенням овець. Працювати почали у 2015 р., коли завезли овець породи Тексель (французька лінія) і овець породи Оксфорд Доун (Oxford Down) та Walisser Schwarznase. Також ми займаємося селекцією породи Романівська й українська гірськокарпатська. Всього маємо 400 овець», — розповідає фермер.

Наразі фермер планує закупити нову молочну породу — Ост Фріз, для виробництва сирів.

«Це одна з найкращих молочних овець, яка в день дає до 2 л молока», — повідомив Богдан Когут.

У господарстві вже почали переймати досвід іноземний сироваріння.

ХТЗ розпочав лазерне маркування своїх запчастин для тракторів

На «Харківському тракторному заводі» закінчили підготовчі роботи, наладку і провели запуск спеціального лазерного комплексу, призначеного для маркування запасних частин і деталей, які випускаються на підприємстві.

1801
1801

Як говориться у повідомленні підприємства, цей комплекс безконтактним способом наносить чітке зображення, яке практично неможливо знищіти, на вироби з металів, їх сплавів, а також інші матеріали, що використовуються на виробництві.

Як зазначається, у інформацію, що наноситься, додатково введено елементи захисту, які унеможливлять підроблення, навіть за умови використання аналогічного обладнання.

«Змушені констатувати, що за останній час на ринку з'явилася велика кількість контрафактної продукції, яка б'є не тільки по кишені споживача, але і по іміджу нашого заводу. Запасні частини для тракторів випускали і реалізовували під брендом ХТЗ, а якість їх була дуже низькою. Система, яку ми впровадили на нашому підприємстві, дозволить захистити свою продукцію від підробки і надати кінцевому покупцеві якісний продукт», — підкреслив генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль.

Виручка від агроекспорту перевищила $16 млрд

Експорт української сільгосппродукції за січень-листопад 2017 р. збільшився на $2,7 млрд, або на 19%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, та становив $16,4 млрд. Так, зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу за цей період досяг $20,5 млрд, з яких імпорт становив $4,1 млрд.

1802
1802

Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, говориться у повідомленні міністерства.

«За одинадцять місяців 2017 року, експорт нашої аграрної та харчової продукції склав $16,4 млрд, а це вже майже на $1 млрд більше показника за повний минулий рік. Хотіла б наголосити на тому, що окрім збільшення експорту олії, ми спостерігаємо зростання обсягів експорту за багатьма позиціями, включаючи перероблені продукти харчування, наприклад, цукру, вершкового масла, мороженої яловичини та інших», — зазначила заступник міністра.

За словами Трофімцевої, вартість експорту продукції рослинництва зросла більш ніж на 18% та склала $15,2 млрд. Але при цьому значно виросло і постачання продукції тваринництва в грошовому еквіваленті — на 40,4% та склало $ 332,3 млн.

Вона зазначила, що географічна структура експорту української аграрної та харчової продукції залишається незмінною.

«Ми експортуємо в основному до країн Азії, з часткою 43%, а це майже $7,04 млрд. Лише Індія імпортувала нашої продукції за цій період більш ніж на $1,8 млрд. Частка країн Європи склала 31,8% або $5,2 млрд та африканські країни — 14,5% або $ 2,4 млрд», — сказала Трофімцева.

Вибір читачів за тиждень

Відео