Орест Сарматський

«Освітній Оскар — 2017» виборола керівник з Тернополя (фото)

застав-оскар

Підбито підсумки Всеукраїнського конкурсу «Освітній Оскар — 2017».

Як повідомила ТЕРЕНу наша постійна читачка та автор, заступник директора з навчально-виховної роботи Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Федун, у Всеукраїнському прес-центрі Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу "Освітній Оскар-2017».

Конкурс проводився під патронатом Міністерства освіти і наук України, Національної академії педагогічних наук України.

Конкурс мав на меті знайти й поширити найкращий інноваційний досвід останніх років у системі освіти України, зокрема Концепції Нової української школи; відзначити обдарованих педагогів та учнів на державному рівні, піднести імідж освітян.

Нагородження відбулося за 19-ма номінаціями, за якими відзначили вчителів, працівників освіти, управлінців в сфері освіти, а також навчальні заклади.

-  Є концепція Нової української школи, і ця концепція позитивно сприймається суспільством. Завдання для Міністерства освіти та науки, Педагогічної академії та освітян - цю концепцію реалізувати... Я сподіваюся, що ті 147 освітян із 23 областей України, які взяли участь в конкурсі, - це наші агенти змін, на яких ми маємо спиратися в реалізації нашої реформи. Бо вчитель є серцевиною освітнього процесу, людиною яка розвиває, показує приклад, сприяє формуванню цінностей і ставлень, формуванню компетентностей, - сказав на церемонії нагородження заступник міністра освіти та науки Павло Хобзей.

Так, в номінації «Керівник» перемогу отримала директор Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Литвинюк.

осв01
осв01

Виступаючи на церемонії нагородження, вона сказала, що очолювати методичну службу надзвичайно складно і відповідально. Тому найперше подякувала колективу ТКМЦ НОІМ за його професійну компетентність, за авторські нововведення тощо. Висловила вдячність міському голові Тернополя Сергію Надалу, начальнику управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ользі Похиляк, для яких найважливішим пріоритетом розвитку місцевого самоврядування  є освіта, за сприяння розвитку освіти Тернополя. А ще - організаторам конкурсу  - за те, що, незважаючи на складний для освітян час - час реформ, уміють мотивувати освітянську спільноту для того, щоб педагоги могли у різний спосіб представити свої авторські напрацювання…  Переможець  з Тернополя подякувала і МОН України, Академії педагогічних наук за те, що сьогодні українські освітяни мають чітко сформульовану концепцію ідеї, що стосуються Нової української школи. Також Галина Литвинюк побажала усім учасникам та переможцям конкурсу мати і надалі можливість творити, рухатися вперед, щоб їх освітянська «траєкторія» завжди була успішною.

осв02
осв02

осв03
осв03

Фото – Галина Федун

Вибір читачів за тиждень

Відео