Оксана Бучко

На Тернопільщині відроджуватимуть виноробство

image

Проект виноградарства запропонували втілити на Тернопільщині. Таку ідею можуть втілити у рамках «Тернопільське Придністер’я», що спрямований на розвиток Зелених Шляхів (Greenways).

- Сьогодні мав можливість прийняти участь у нараді щодо розвитку туризму на Теплому Поділлі (Тернопільському Придністров’ї), - пише у Facebook Andrii Zakrevskyi. - Мав можливість запропонувати власний проект з розвитку виноградарства та автентичної кухні за рахунок створення територій відпочинку, поєднаних із розплідниками винограду та плодово-ягідних культур, на території яких будуть відбуватися щомісячні ярмарки вина та продуктів садівництва, щоб ті місцеві мешканці, які захочуть відроджувати виноробство, мали можливість продавати свій товар, а туристи мали можливість поласувати наші, місцеві напої та страви. Проект сприйняли позитивно, так що працюємо!

Подібні проекти Стратегії зелених Шляхів вже успішно реалізуються у Київській та Рівненській областях. Стратегія пропонує розвиток території 5-ти районів, прилеглих до Дністра, з подальшим плануванням територіального туристичного продукту, створенням пропозиції видових туристичних продуктів, визначення необхідної для них інфраструктури.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео