Орест Сарматський

Бугай на Тернопільщині по-своєму висловив Гройсману, що думає про децентралізацію (фоторепортаж)

заставка009

Завершилася робоча поїздка Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на Тернопільщину.

Зранку Володимир Гройсман ознайомився з виробничими потужностями Тернопільського молокозаводу, відомого споживачам під торговою маркою «Молокія».

перший кадр
перший кадр

Голова уряду дізнався про те, що підприємство створило близько тисячі робочих місць, працює над розширенням, постійно вдосконалює виробничі потужності та дбає про свого споживача.

t02
t02

Наступним пунктом поїздки столичного гостя були Золотники, що у Теребовлянському районі. Тут Прем’єр-міністр України взяв учать у відкритті Центру надання адміністративних послуг Золотниківської об’єднаної територіальної громади.

- Якщо раніше ця громада мала можливість освоїти 4 мільйони гривень, то зараз вона розпоряджається 47 мільйонами гривень. Зріс бюджет, відповідно, збільшилися й можливості. Сьогодні ми відкриваємо Центр надання адміністративним послуг, у якому мешканці даної місцевості зможуть без зайвого клопоту вирішити питання з отриманням документів, починаючи від свідоцтв про народження, закінчуючи оформленням різних довідок. Не так давно для цього людям необхідно було їхати у район, вистоювати у довгих чергах, — зазначив Володимир Гройсман під час урочистої церемонії відкриття.

Сільський голова Данило Бугай по-своєму розповів, як децентралізація торкнулася Золотників.

- Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади на засадах децентралізації, яку ми проводимо з ініціативи і за масштабної підтримки Президента та Прем’єр-міністра України – є однією із найрезультативніших та найпомітніших реформ. А реформа – це ніби перехід з минулого в майбутнє. І цей шлях непростий та тернистий. Але мусимо його пройти усі разом – мужньо та терпеливо», - сказав, промовисто глянувши у вічі високому гостю, який на знак підтримки потиснув правицю пана Бугая.

Щодо самого проекту, то його орієнтовна вартість – близько 1,4 мільйонів гривень, з яких майже 600 тисяч гривень – кошти місцевого бюджету. ЦНАП у Золотниківській громаді надаватиме понад 120 послуг.

t01
t01

Того ж дня Володимир Грйосман відвідав Центр політравми Тернопільської університетської лікарні.

Там він пішов маршрутом в.о. Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, яка тут була у грудні минулого року – подивився на відділення інтенсивної терапії для хворих з політравмою, операційний блок для виконання невідкладних маніпуляцій та хірургічних втручань, відділення ортопедичного стаціонару.

 

Після оглядин Центру Володимир Гройсман на своїй сторінці у Фейсбук коротко написав про свої відвідини нового медичного закладу.

- У  Тернополі відвідали міську університетську лікарню. Тут йде реконструкція відділення політравми і тут же за планом розміщуватиметься обласний кардіоцентр. Він увійде до мережі лікувальних закладів серцево-судинного напрямку, яку наразі розбудовуємо по всій країні. Рік тому ми лише говорили про необхідність розбудови мережі кардіоцентрів, а сьогодні втілюємо плани в життя. Від імені Уряду подарували лікарні сучасний ангіограф - складний пристрій для невідкладної допомоги пацієнтам з гострими коронарними синдромами, інфарктами. Тисячі людей отримають вчасну і кваліфіковану допомогу, - обнадіяв Володимир Гройсман тих, хто прочитав його пост у соцмережі і тих, хто мав можливість бачити і почути Прем’єр-міністра України упродовж світлового, останнього робочого дня тижня на Тернопільщині…

r02
r02

r11
r11

r09
r09

r08
r08

r07
r07

r05
r05

r03
r03

останній кадр
останній кадр

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео