Тернополянам на замітку: 20 продуктів, які можна їсти і худнути

1464941483_pitanie_1

У більшості тернополяни слово дієта викликає неприємні асоціації, такі як обмеження, недоїдання, як наслідок, злість та нерви.

Проте, якщо ви дійсно хочете схуднути без шкоди для здоров’я, потрібно якраз таки якомога більше різноманітних продуктів. Тому ТЕРЕН зробив підбірку 20-ти найкорисніших продуктів.

Мигдаль - відмінне джерело енергії, який містить багато білків і вуглеводів.

Яблука відрізняються низьким вмістом калорій, а також великою кількістю антиоксидантів і вітамінів.

Авокадо містить корисні ненасичені жирні кислоти, які легко засвоюються організмом і надовго пригнічують відчуття голоду.

Квасоля - дуже поживна, тому що містить багато білків.

Болгарські перці. Легкі, корисні, смачні - солодкі болгарські перці радують не тільки своїм кулінарним різноманіттям і яскравими квітами, але також великою кількістю вітаміну С.

Чорниця. 100 г чорниці містять 4 грами цінної клітковини, масу антиоксидантів і всього 80 кілокалорій.

Брокколі і цвітна капуста. Вони знижують ризик розвитку раку товстої кишки, легенів і шлунка.

Кориця. Замість цукру в чай ​​і каву потрібно додати трохи кориці. Вона не тільки зробить напої більш дієтичними, а й допоможе швидше їх засвоїти.

Кава. Чашка кави допомагає спалити до 50 кілокалорій. Головне, не додавати в неї цукор і жирні вершки.

Яйця. З’їсти варене яйце з тостом вранці - відмінний старт.

Грейпфрут. Продукт, який містить вкрай мало калорій і при цьому допомагає прискорювати метаболізм.

Натуральний йогурт. Краще джерело кальцію і білків.

Зелений чай. Недарма він визнаний першим з 10 продуктів, що сприяють здоров'ю та довголіттю. Зелений чай багатий антиоксидантами, які допомагають виглядати молодше і здоровіше, а також вітамінами А, групи В, С, Е, F, К, Р, U.

Вівсянка. Один з кращих способів почати день - це поснідати вівсянкою з ягодами. Вівсяні пластівці нормалізують згортання крові, допомагають роботі кишечника, контролюють засвоєння жиру організмом.

Оливкова олія. Воно не тільки містить масу корисних речовин, але також допомагає нашому організму засвоювати жиророзчинні вітаміни.

Груші. Містять навіть більше фолієвої кислоти, ніж чорниця. Також багаті калієм і йогом, що робить їх особливо корисними для серця.

Лосось. Хоча це жирна риба, але омега-3 жирні кислоти не шкодять фігурі, а, навпаки, дуже корисні для травлення, мозкової діяльності і здоров'я серцево-судинної системи.

Помідори. Кількість вітаміну С в помідорах - 100 грам цього стиглого овоча на чверть покривають потребу в ньому дорослої людини. Також томати містять калій, магній, залізо, цинк, кальцій, фосфор і органічні кислоти, які необхідні нашому організму для нормальної роботи.

Вода. Джерело життєвої енергії, який запускає всі процеси в нашому організмі, допомагає обміну речовин, забезпечує необхідною вологою волосся, шкіру, нігті. Загалом, що тут говорити. Це вода.

Каші. Вони є кращими джерелами енергії, клітковини, мікроелементів і вітамінів. Поживна і корисна їжа, яка не зашкодить жодній дієті.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео