Тернополянин розповів про те, як правильно подорожувати

Безымянный

Майже два тижні відомий тернопільський блогер Володими Стус провів подорожуючи Середземним морем.

Хлопець вирішив поділитися із тернополянами основними правилами, як правильно подорожувати.

Перше правило уже традиційно стосується грошей: «Скільки візьмете грошей - стільки і потратите. Це правило діє, перевірив сам. Візьмете 200 $ - вам хватить так само як і 400$. Чим менша сума - ти менше бажання тратитись на всякі дурниці»

Також хлопець радить їздити автостопом та шукати житло по каучсерфінгом (в інтернеті є безліч сервісів, де можна знайти людей, у потрібні вам місцевості, у яких ви зможете пожити безкоштовно).

- Це зекономить вам 80% всіх основних витрат. Окрім економії, це ще й надасть вам можливість познайомитись з неймовірними людьми, які найкраще зможуть передати вам атмосферу країни і її традиції. Можливо навіть і пригостять їжею. Нас неодноразово пригощали грузинськими стравами, навіть шашликом, возили безкоштовно показували цікаві місця, яких немає на карті, пише Володимир Стус.

А от квитки хлопець радить купувати завчасно, за 2-6 місяців.

- Так, наприклад, з Грузії до України я летів за 70 $, а якби брав з Польщі то б вийшло 40$. Але потрібно робити візу + добиратись додому, або автобус (дорого), або автостопом. Рахуйте самі, - радить Володимир Стус.

І звісно ж, обов’язково варто бути підготовленим, ви маєте запланувати подорож наперед: «карта маршруту, зупинки, де ночувати, що їсти, що подивитися в місті, як добиратись, основні фрази на мові населення також не завадять. А також необхідний список спорядження. Також обов'язково вивчити клімат і природу»

Фото: Володимир Стус

Вибір читачів за тиждень

Відео