Орест Сарматський

Українське вершкове масло заполонило ЄС (Агро-новини)

січ26

Україна стала другою після Нової Зеландії за обсягами поставок вершкового масла до Європейського Союзу.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі — торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці у Facebook.

«Україна опинилася на другому місці, після Нової Зеландії, за обсягами постачання до ЄС вершкового масла. У січні–листопаді 2017 року в ЄС було ввезено 2,3 тис. тонн відповідної продукції, при цьому річні обсяги поставок у порівнянні з 2016 роком збільшено майже всемеро», — написала вона.

Микольська підкреслила, що схожі тенденції спостерігаються і на світовому ринку.

2601
2601

«За даними наших колег зі США, у січні–жовтні 2017 року Україна — восьма у світі за обсягами експорту масла із загальним обсягом у 20,8 тис. тонн і річним зростанням у 3 рази», — додала Микольська.

Україна виробила 2 млн т цукру

Українські підприємства у виготовили 2,027 млн т цукру.

Про це свідчать дані НАЦУ «Укрцукор».

2603
2603

Як зазначається, підприємства переробили  14,12 млн т цукрового буряку.

Кабмін напрацював механізм держпідтримки агровиробників у 2018 р.

Кабінет міністрів України остаточно погодив механізми підтримки агровиробників, передусім тваринницького напрямку, і розраховує, що застосування всіх напрацьованих рішень дозволить вже цього року суттєво наростити кількість молочно-товарних комплексів, фермерських господарств, поголів'я великої рогатої худоби, обсяги виробництва молока та іншої агропродукції.

Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної наради з питань розвитку агросектору, говориться у повідомленні урядового порталу.

2602
2602

Як підкреслив глава уряду, йдеться, передусім, про стимули для середнього агробізнесу — в сегменті як рослинництва, так і тваринництва. Причому, ситуація в тваринництві вимагає швидкої реакції: минулого року виробництво, приміром, яловичини та молока знизилося до історичного мінімуму.

Вибір читачів за тиждень

Відео