Віра Олександрович

Тернопіль: скандальний ринок на Шептицького «прикрити» не можуть (відео)

PM220image001

Із торговцями ринку на вул. Шептицького у Тернополі у поліцейських розмова не виходить.

Під час останньої прес-конференції начальник Головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол так і висловився : «Ці люди нас не розуміють. Кажуть, що ми їх переслідуємо». Втім, кілька справ поліцейські вже передали до Адміністративного суду.

[embed]https://youtu.be/6JbAoDsd6dA[/embed]

У нас не було зафіксовано випадків, щоб тварини гинули, або були наслідки, що потягнули за собою кримінальну відповідальність, - визнає він. – Ми відреагували на звернення. До адмінвідповідальності притягнули 5 осіб за ст. 160 КУоАП – «торгівля з рук у невстановленому місці». Поки що ми склали протоколи. Профілактично працюємо.

Отже, щонайбільше загрожує тим, хто мордує тварин, - це штрафи. До речі, «Терен» про цю проблему писав неодноразово – ТУТ і ТУТ, але до вирішення такого важливого для міста питання – «як до неба рачки».

ринок
ринок

Про іншу екологічну проблему – загрозу зараження води, що виникла влітку на ветсанзаводі в с. Острів, у поліції теж знають. Тим паче, експерти оцінили збитки, завдані довкіллю, у 700 тис. грн. Кримінальну справу відкрили за ст. 236 ККУ. Наразі триває судово-екологічна експертиза. Проводять її у Київському інституті судових експертиз із жовтня, повідомив Олександр Богомол. І такі дослідження – дійсно тривалі.

Як тільки ми отримаємо результат, винного притягнуть до кримінальної відповідальності, - запевнив він.

Йшлося під час прес-конференції також про таке – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео