Віра Олександрович

Тернопільщина: захисники Василя Гнатюка умисно затягують розгляд справи про вбивство дівчини (відео, фото)

суд2

Останні заяви і звинувачення захисників підозрюваного у вбивстві Ірини Мукоїди - Василя Гнатюка спростував начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол.

Нагадаємо, йдеться про нашуміле вбивство випускниці, що сталося торік у селищі Вишнівець на Збаражчині (читайте про цю справу ТУТ і ТУТприм.).

На думку Олександра Богомола, сторона обвинуваченого умисно затягує слідство, аби «відбілити» підлітка, хоча у поліції сумнівів у його провині не має ніхто. Для цього вони і вигадують усе нові і нові «факти», а потім вимагають їх спростування. Зокрема, переказують, що ніж на місце події нібито підкинули, а також начебто телефони вбитої дівчинки і Василя були на момент злочину в іншому місці.

- Проводили огляд місця події, - пояснює пан Богомол. - Один криміналіст оглядав предмет, інший - знімав усе на відео. Один криміналіст взяв ніж, бо його вже описав слідчий. Інший повів камерою, а ножа на землі не було. «Навіщо ти підняв? Я ще не встиг зафіксувати це», - запитав той, хто знімав. Я не кажу, що вони діяли правильно. Але це був технічний момент, якого не мало бути. Однак це - не впливає на ситуацію! Адже і ніж, і телефон були біля жертви – і це бачили десятки людей!

[embed]https://youtu.be/6AiCPzXyC7Q[/embed]

За словами полковника поліції, експерти підтвердили, що жертві завдали смертельне ушкодження саме цим ножем. І саме на ньому виявили ДНК як жертви, так і підозрюваного. Окрім того, є й інші переконливі докази – не на користь підозрюваного.

- Ми одразу отримали всю інформацію від операторів мобільного зв’язку, - каже Олександр Богомол. - Щодо всіх телефонів. Із прив’язкою до всіх базових станцій. Ця інформація була отримана законним шляхом уже на початку. Потім оператори мобільного зв’язку надіслали офіційну відповідь в електронному вигляді. Такі ж дані мають і захисники. Тобто у слідства і обвинувачення немає сумнівів щодо місця знаходження телефонів. Більше тут навіть нема про що говорити…

26991645_1858791744162485_2213376828268185843_n
26991645_1858791744162485_2213376828268185843_n

До речі, Василю Гнатюку поліція готова надати копії усіх 9-ти томів матеріалів справи, запевнив Олександр Богомол. Адже саме такою є остання вимога його захисників.

- Поліція має достатньо паперу, аби забезпечити кримінально-процесуальний процес, - запевнив пан Богомол. – Так, я згоден із думкою, що сторона захисту робить усе, щоб затягнути справу…

суд
суд

Додамо, Василя Гнатюка судитиме суд присяжних. Захисники обвинуваченого у вбивстві Ірини Мукоїди наполягатимуть на відкритому засіданні. А наразі підліток - за гратами аж до березня, так вирішив суд.

Йшлося під час прес-конференції також про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео