Орест Сарматський

Українсько-італійський залізничний мегапроект торкнеться і Тернопільщини?

заставка-колія

Україна спільно з Італією готує запровадження високошвидкісного залізничного сполучення в Україні.

Про це під час зустрічі домовилися Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та Президент компанії «Italferr» Рікардо Марія Монті, а також представники посольства Італійської Республіки в Україні.

Володимир Омелян наголосив, що запровадження високошвидкісного залізничного руху в Україні є мега інфраструктурним проектом державного значення: «Це – мегапроект, реалізація якого не тільки змінить залізничний сектор, а й позитивно позначиться на економічному стані низки регіонів, значно розширить потужності існуючих сфер виробництва і запустить нові. Сьогодні разом з італійськими партнерами ми робимо перший крок на цьому шляху».

- Я радий, що ми можемо розпочати цей процес за підтримки компанії «Italferr», яка належить до Державної Залізничної Групи і має досвід в своєму секторі понад 30 років. Ми залучаємо «Italferr» до розробки ТЕО євроколії сполученням Одеса-Київ-Львів. Досягненнями компанії є значні інфраструктурні проекти для звичайного і високошвидкісного залізничного сектору, як в Італії, так і в інших країнах. І надважливо, що зміни в Україні ми розпочинаємо за підтримки провідної європейської компанії, - додав очільник міністерства.

Достеменно не відомо, чи майбутня євроколія йтиме через Тернопіль, чи вона його омине, вибравши «шепетівський напрямок»

Вибір читачів за тиждень

Відео