Орест Сарматський

Фермер створив «прозорий готель» у лісі  (Агро-новини)

лют02

Просто посеред лісу ісландський фермер звів готель із прозорими стінами. Але не для того, щоб підглядати за відвідувачами, а щоби вони вночі, лежачи в своїх ліжках, могли спостерігати за північним сяйвом, пише “Агро-Центр”.

0202
0202

Один з найвіддаленіших вулканічних островів Ісландії на Північному полярному колі приваблює туристів своєю холодною красою і дикою скандинавською природою. Для тих, хто прагне спокою і гармонії, тут приготували особливі готельні номери – повністю прозорі та схожі на бульбашку.

Відвідувачам пропонують зупинитися в надувних хатинках-іглу, розташованих просто посеред незайманого лісу поміж сосен і беріз. Кімнати у 360° називають “готелем мільйонів зірок”, адже звідси відкриваються неймовірні крижані краєвиди, а вночі горілиць можна спостерігати за дивовижним північним сяйвом.

Україна домовляється про співпрацю в АПК з країнами Балтії

Керівництво Міністерства аграрної політики та продовольства у ході Глобального форуму з продовольства і сільського господарства, який проходив у Берліні 18-21 січня, провело низку зустрічей із керівниками аграрних відомств іноземних країн з метою поглиблення співпраці у тваринницькій, рибній та лісовій галузях.

Про це йдеться у повідомленні Мінагропроду.

0201
0201

Зокрема, під час зустрічі першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з міністром сільського господарства Литви Бронюсом Маркаускасом обговорено основні напрями співробітництва, зокрема, у тваринництві,  розвитку сільських територій, рибному господарстві та земельних відносинах.

«Одним із важливих питань для України є розвиток фермерства та кооперації. Ми готові використовувати  успішний міжнародний досвід. Ми прагнемо стимулювати наших аграріїв до створення кооперативів, навчити їх ефективним бізнес-моделям, що зможе значно підвищити рентабельність їхньої діяльності та галузі в цілому», — прокоментував Максим Мартинюк.

За результатами зустрічі домовлено найближчим часом опрацювати та підготувати до підписання міжвідомчий План дій щодо зміцнення співробітництва на період 2018 — 2023 роки, проект якого передала естонська сторона.

“Львівагромашпроект” представить нового самохідного обприскувача (фото)

Львівагромашпроект анонсував вихід нового самохідного обприскувача “Скорпіон”. Фото новинки з’явилось на офіційній сторінці компанії в Facebook та Instagram, пише “Агро-Центр”.

0203
0203

Наразі новинка проходить випробовування та не запущена в серійне виробництво. За інформацією, наданою прес-службою компанії, модель постійно вдосконалюється, тому і характеристики постійно змінюється. Строки запуску в серійне виробництво “Скорпіону” також поки що не відомі.

Львівагромашпроект — українська компанія, яка вже більше 50 років створює нові і удосконалює існуючі конструкції машин і обладнання для внесення засобів захисту рослин.

Вибір читачів за тиждень

Відео