Тернополянам на замітку: як присідати, щоб накачати сідниці

aid4769868-728px-Do-Squats-when-You-Have-Knee-Pain-Step-5

Більшість тернополян вважає, що підкачати тіло та отримати красиву форму можна тільки у спортзалі, проте це не так. ТЕРЕН сьогодні розповість як можна отримати красиві сідниці вдома.

Найбільш дієва вправа для красивих сідниць – присідання. Правильне виконання цієї вправи відмінно зміцнює м'язи стегон, сідниць, пресу, квадріцепсів, спини і підколінних сухожиль.

Як правильно виконувати присідання

Встаньте прямо, ноги трохи ширше ширини плечей.

Опустіть плечі і відведіть їх назад, спина має бути рівна. У рук може бути кілька положень. Перше - вони витягнуті вперед, долоні спрямовані вниз. Друге - зігнуті в ліктях і притиснуті до тулуба, великі пальці «дивляться» вгору. Третє - складені за голову, лікті в сторони. Четверте - в замку перед собою. П'яте - долоні лежать на талії.

Злегка відведіть стегна назад і почніть згинати коліна. Як тільки ви почнете присідати, стежте за тим, щоб спина залишалася рівною, а плечі не піднімалися.

Подумки намалюйте пряму перпендикулярну підлозі лінію від пальців ніг. Ваші коліна не повинні виходити за цю лінію. Таз відведіть назад так, наче позаду вас стоїть невидимий стілець та опускайте його якнайнижче. Якщо він опустився нижче рівня колін, вважайте, ви досягли pro-рівня.

Найчастіші помилки при виконанні присідань

Помилка № 1: Ви зводите коліна

Можливо, м'язи ваших ніг ще недостатньо міцні. Але повірте, зміцнити їх швидко ви зможете якраз правильним присіданням.

Як виправити: встаньте перед дзеркалом і уважно стежте за тим, щоб при виконанні вправи коліна «не йшли» в сторони або всередину.

Помилка № 2: Ви не розминайтеся

Не дивуйтеся, але перед присіданням не завадить розминка - вона підготує суглоби і м'язи до навантаження. І можливо, допоможе запобігти травмі.

Як виправити: найкраща розминка перед присіданням - стрибки зі скакалкою протягом кількох хвилин.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео