Віра Олександрович

Боротьба з «тінню»: на Тернопільщині виявили 4 підпільних гуральні

Алкоголь

Працівники підрозділу податкової міліції Тернопільщини торік припинили діяльність 4-х підпільних цехів із виготовлення фальсифікату.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Упродовж 2017 року п'ятеро осіб, яких обвинувачували в умисному ухиленні від сплати податків, під час досудового слідства добровільно у повній мірі відшкодували завдані збитки у сумі 5,9 млн грн, - кажуть у податковій. - Тому до суду передали клопотання про звільнення їх від кримінальної відповідальності.

Незважаючи на суттєве посилення санкцій за порушення порядку обігу підакцизних товарів, ця сфера, на думку експертів, досі залишається однією із найбільш криміналізованих.

Торік вилучили контрафактну підакцизну продукцію на суму понад 11,5 млн грн, - звітують у податковій. - Припинили діяльність 4-х підпільних цехів із виготовлення горілчаних виробів. Як результат, упередили втрати бюджету від ненадходження акцизного податку аж на 2,3 млн грн.

У судах вже прийняли рішення про конфіскацію контрафактної підакцизної продукції на 3,4 млн грн. До кримінальної відповідальності притягнули 6 осіб. Двох із них засудили до позбавлення волі із відстрочкою виконання вироку.

Триває робота щодо забезпечення додаткових надходжень до бюджету за рахунок відпрацювання реальних суб’єктів господарювання, які скористалися послугами суб’єктів фіктивного підприємництва, - додають у податковій. - За результатами проведеної роботи, у ході розслідування кримінальних проваджень забезпечили надходження 3,6 млн грн податку на додану вартість.

У взаємодії із працівниками Тернопільської митниці ДФС проводили заходи щодо викриття і припинення правопорушень у митній сфері. За результатами розгляду протоколів про порушення митних правил, складених на основі матеріалів податкової міліції, наклали штрафів на суму майже 2,5 млн грн.

Також співробітники податкової міліції області пліч-о-пліч із представниками інших правоохоронних органів несуть службу в зоні АТО, - нагадують у податковій. - Загалом від початку бойових дій на сході України службу там пройшли 34 працівники підрозділів податкової міліції області («Терен» писав про це ТУТ і ТУТприм.).

Вони виконували свої обов’язки у складі мобільних груп, патрулюючи лінію розмежування, несли службу на контрольних пунктах в’їзду/виїзду, перешкоджаючи незаконному переміщенню через «умовний» кордон на сході країни товарів і готівки, які використовували для фінансування терористичної діяльності, уточнили у податковій.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео