Орест Сарматський

Урочище на Тернопільщині, де є грот пустельника, водоспад «Дівочі сльози» та фігура святого Онуфрія стало заповідним 

09082014734_800

Урочище в Дністровському каньйоні оголошено заповідним.

Рішенням Тернопільської обласної ради оголошено 5 територій та об’єктів загальною площею 57, 3 га.

Про це повідомляє прес-служба обласного управлінні лісового та мисливського господарства.

Серед них - комплексна пам’ятка природи «Урочище «Пустельня», що в Заліщицькому районі, площею 3,0 га, яке знаходиться в Дністровському каньйоні, у Дорогичівському лісництві державного підприємства «Бучацьке лісове господарство». Ця територія оголошена заповідною задля  охорони, збереження й раціонального використання у природному стані геологічного травертинового утворення з десятками джерел, лісовим озерцем і водоспадом, місць зростання рідкісних та зникаючих видів рослин, вікових дерев.

В урочищі «Пустельня» можна побачити водоспад «Дівочі сльози», «Грот Пустельника», попити цілющої води з джерела святої Анни.

Щодо гроту, вирубаного у скелі, то точно невідомо, коли і як з'явилася ця печера. Але, за переказами, у 19 ст тут жив монах-відлюдник, який уміло різьбив камінь. До наших днів збереглася статуя святого Онуфрія, яку у скелі вирізьбив той монах. А поруч, із високого урвища відкривається неповторний вид на долину Джурину.

Нині на Тернопільщині нараховується близько 640 заповідних територій та об’єктів. Площа природно-заповідного фонду краю  сягає майже 9% від усієї території області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео