Орест Сарматський

Письменник з Тернопільщини отримав звання «Сеньйор»

заставка-лев

Підбито підсумки Всеукраїнського літературного конкурсу рукописів прози на кращу книжку року “Крилатий Лев”.

Організаційна управа Всеукраїнського літературного конкурсу рукописів прози на кращу книжку року “Крилатий Лев” вже вдруге у Львівському палаці мистецтв провела церемонію нагородження переможців, повідомляють на сайті lvivpost.net.

Цього року “свіжих” книг було аж дві — це романи “Параноя.уа” від володарки першої премії Єви Лотоцької зі Львова та повість “…і в раю вони поцілувались” франківчанки Оксани Дрогомирецької, якій журі присудило третю премію. Обидві книги побачили світ у львівських видавництвах — “Астролябія” та “Сполом”.  Юлія Чернієнко з Херсона, якій присудили другу премію та спеціальну відзнаку часопису «Дзвін»  за повість «Вирок Міри», за вагомої причини не змогла приїхати на нагородження, але хтозна — можливо, і її рукопис в новому році стане книгою.

Окрім трійці головних переможців журі конкурсу вирішили відзначити й інших учасників, які привернули увагу своїми рукописами. Зокрема, Юрій Коцегуб з Полтавщини отримав спеціальну відзнаку за повість «Нехай лихо спить». Спеціальну відзнаку під назвою «Сеньйор» як найкращий у конкурсі серед знаних письменників отримав Василь Фольварочний, родом з Тернопільщини за кінороман «Українська Голгофа», а спеціальну відзнаку «За новаторський пошук у жанрі міського фентезі» вручили львів’янці Наталії Матолінець за роман «Варта у Грі», який вже готується до друку в одному з харківських видавництв.

Що ж до конкурсу, то він  росте й набирає популярності. За словами організаторів, цьогоріч до участі надійшло втричі більше рукописів, ніж у два роки тому, тому на третій конкурс можна очікувати ще більшого зростання. Адже видання книги переможця — це вагома причина для молодого автора спробувати свої сили і вчасно заявити про себе на літературному видноколі.

Вибір читачів за тиждень

Відео