Орест Сарматський

Сталося те, чого так боялися деякі чоловіки з Тернопільщини

28b076208740c6b4ee7c473bc2b7c8f5

В Інтернеті розмістили єдиний реєстр неплатників аліментів і штрафів.

Із сьогоднішнього дня набув чинності закон, який посилює відповідальність злісних неплатників аліментів. Про це повідомляє tsn.ua.

Їхній список тепер можна знайти в Інтернеті. У ньому вже понад сімдесят тисяч прізвищ і це не тільки ті, хто не платять аліменти, а й ті хто не сплатив штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Що ж стосується несумлінних батьків, у списку можна знайти відомі імена - зокрема, колишнього міністра аграрної політики Ігоря Швайки, у нього 5 дітей від 4 дружин та нардепа Сергія Капліна, який до слова є заступником голови комітету із соціального забезпечення.

Злісних неплатників аліментів окрім заборони виїзду закордон, також позбавлятимуть права керувати автомобілем та володіти зброєю, а їхня згода вже не буде потрібна для виїзду дитини за кордон.

- В суспільстві має з’явитися відчуття, що не платити аліменти – це соромно і непристойно. Якщо ваш партнер по бізнесу, чи потенційний партнер потрапить до такого списку, ви задумаєтесь чи варто з ним мати справи. Якщо дівчина хоче будувати стосунки з чоловіком і бачить, що він не платить аліменти своїм попереднім жінкам, вона задумається чи варто пов’язувати з ним своє майбутнє життя, - заявляє міністр Мінюсту.

Вибір читачів за тиждень

Відео