Орест Сарматський

Садівники виходять у криптосвіт (Агро-новини)

лют07

Українські сільгоспвиробники переходять на новий рівень у фінансовій системі. Садівники випускатимуть токени на майбутній урожай та розміщуватимуть їх на ICO. Про це повідомив президент холдингу Internet Invest Group та консалтинговий директор клмпанії «Ольшанський і партнери» Олександр Ольшанський. Передає lb.ua.

«Нещодавно до нас звернулася сільськогосподарська компанія. Вони хочуть випустити токени на майбутній урожай. Оскільки вони займаються не зерновими кульутарми,  садівництвом, то і бізнес-цикл тут довший. Тому їм потрібні значні стартові інвестиції, щоб висадити сади. Покупці токенів матимуть права на яблука, які в цих садах виростуть», — повідомив Олександр Ольшанський.

0702
0702

Експерт пояснив, що ICO (Initial Coin Offering) — це первинне розміщення токенів. За його словами, аналогією у реальному житті можуть бути цінні папери. Токени за своїм призначенням схожі на цінні папери.

«Але цінні папери бувають різні. Наприклад, акції. Випускати чи купувати токени-акції досить ризиковано. Тому що якщо ви купуєте такі токени, то потрібен хтось, хто зможе забезпечити захист прав у випадку їх порушення. У реальному житті цим займається держава. А у криптосвіті такого арбітра немає, звернутися ні до кого», — розповів експерт.

В Україні вироблятимуть біопаливо із зернових відходів

0701
0701

В Україні вироблятимуть біопаливо із зернового лушпиння. Якщо раніше таке лушпиння розглядалося, як непотрібне сміття, з яким потрібно було щось робити, то сьогодні воно потрапляє в категорію ліквідної сировини для виробництва альтернативного палива. Про це повідомляє drovnik.com.ua.

Наприкінці 2017 р. почала свою роботу перша лінія з переробки зернових відходів, що належить компанії «Нібулон». Переробляючи 50 т відходів, фірма отримує 40 т брикетів плюс півтонни технічного масла.

Не-ГМ ріпак завойовує ринки США

0703
0703

Відсоток фермерів у США, які негативно ставляться до ідеї продуктів харчування з міткою «не містить ГМО» досить великий. Але сільськогоспвиробникам ігнорувати такі ринкові сигнали все ж не можна, повідомляє news.agropages.com.

Саме тому компанія Cibus розробила насіння ріпаку SU, яке толерантне до сульфонілсечовинних гербіцидів без втручання в геном рослини. У США це насіння продається з 2016 р. Сьогодні площі під SU ріпаком в північній Дакоті постійно зростають через великий попит на не-ГМ ріпакову олію.

Компанія розвинула гербіцидну толерантність у насінні SU ріпаку без трансгенного втручання з власною методикою селекції Rapid Trait Development.

Вибір читачів за тиждень

Відео