«Самопоміч» проти схем забудови міської землі

1

Реконструкція ринку «Аляскатер» на БАМі та вимоги підприємців зберегти їх робочі місця – одне з найконфліктніших питань, які розглядали на крайній сесії міської ради, пише 0352.

- Для пошуків шляхів виходу з конфліктної та критичної ситуації (бо ж мова про пів сотні підприємців, які можуть втрати свій маленький бізнес) була створена спеціальна комісія. Я входив до її складу і констатував на сесії, що не вдалося нам знайти чітких алгоритмів, бо кожна зі сторін має свою правду та свої «гріхи», - повідомив у соцмережах депутат від «Самопомочі» Андрій Шкула.

Трохи просвіту з’явилося вже на самій сесії. Зокрема депутат Тарас Білан (БПП) запропонував підприємцям місце неподалік «Подолян» на землі заводу за ціною оренди 5 гривень за метр.

- Мені вдалось отримати підтримку колег щодо моєї пропозиції передбачити після реконструкції ринку місця для торгівлі усіх підприємців, які там торгують, за пільговою ціною на довгий період,- зазначив він.

Одне з найважливіших протокольних доручень у цьому питанні озвучив голова фракції «Об’єднання »Самопоміч« у міській раді Андрій Грицишин. Воно стосується перевірки раціональності користування та відповідності цільового використання ТОВ «Тернопільський міський ринок ЛТД» ділянкою, бо ж під ринком лише третина, а решту ділянки згідно з Генеральним планом віднесли до житлової забудови. Прозвучала й вимога щодо окреслення варіантів припинення ТОВ права користування землею аби »непотрібну" для ринку частину використати для користі міста. Приміром продати на публічному земельному аукціоні.

Вибір читачів за тиждень

Відео