Орест Сарматський

Рівненщина у Тернополі знайшла для себе щось дуже цікаве

coqntbifogqspd6pnykzu203s

Досвід створення туристичних інформаційних центрів у Тернополі вивчали рівняни.

Для послуг туристів на Рівненщині створюють туристичні інформаційні центри - ТІО

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Поки їх в області 5 – в Острозі, Корці, Володимирці, Сарнах, Дубенському районі. Вони запрацювали у минулому році. Мандрівники тут зможуть отримати інформацію і запланувати свій туристичний маршрут.

- Ще рік тому можливість створення таких центрів розглядалася лише в Дубно чи Острозі. Але ми вирішили і далі розвивати цю мережу. Це зручно для туриста, а значить актуально для нас. На порозі -  відкриття центру в Рівному, хочуть створити в Дубно та Клевані. У перспективі розглядаємо створення таких офісів на території «Медового кола», - розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

jki71l0f3ny4w4i4k2jowy2l0
jki71l0f3ny4w4i4k2jowy2l0

А нещодавно Рівненська ОДА організувала навчальну поїздку до Тернополя для працівників офісів і зацікавлених. Там вони ознайомились із досвідом, адже на Тернопільщині і місцевість схожа, і, фактично, ті ж виклики щодо залучення туристів.

- Для забезпечення ефективної роботи туристичних інформаційних офісів та розширення їх мережі, необхідні знання та досвід. Щоб дати можливість керівникам офісів отримати і те, і інше виникла ідея поїхати до Тернополя, де уже є певні напрацювання. Приємно, що працівники центрів із задоволенням взяли участь у поїздці», - розповіла заступник начальника управління культури і туризму ОДА Ярослава Гаврилова.

заставка-тур
заставка-тур

Цікавим для фахівців з Рівненщини виявився досвід залучення до співпраці громадських організацій Терніопльщини. Також є можливим перейняти деякі ідеї щодо створення в ТІО сувенірної продукції та організації роботи персоналу.

Вибір читачів за тиждень

Відео