Зборівчанин розповів про різницю між Європою і Україною (фото)

обкладинка (2)

Про свої враження та висновки після подорожі розповів Терену студент Зборівського коледжу, фотограф, активіст Іван Гриців.

- Якими є твої найяскравіші враження від подорожі?

- Мої враження? Їх дуже багато. Чимало нових емоцій. Ця поїздка мене надихнула, щоб міняти те, що відбувається у нас в Україні. Ні, я не говорю зараз  про політиків, політика - це не моя професійна тема і не хочу дискутувати щодо цього. Я говорю про виховання й менталітет людей. Перетнувши кордон і проїхавши 5 кілометрів я вже зрозумів, що різниця є і вона велика (а це я тільки перетнув кордон, нагадую), бо якість дорожнього покриття мене вразила: коли їдеш і дивишся в сторону, а там ліс, і він чистий й доглянутий, його прибирають. Огороджений спеціальною сіткою. Узбіччя, де росте трава, всюди охайне, її скошують - це словами не передати, раніше такого не бачив.

1 (2)
1 (2)

2
2

3
3

4
4

- Що найістотніше відрізняє нас від європейців?

- Я був декілька днів у Франції  й Німеччиніі скажу, що  ці країни дуже  різні. От  що найбільше запам'яталося - це  менталітет людей. Реальна історія: сідав у міський автобус (на подобі наших тернопільських) я був дуже приємно здивований, коли абсолютно усі чекали на те, щоб люди вийшли з транспорту, ніхто не ліз поперед іншого і не пхався, не сварився.

5
5

6
6

7
7

- Ти готовий жити там?

- Якби мене запитали чи хотів би я там залишитись і розвиватись, на жаль, змушений сказати «так!», а все тому, що побачив  там більше можливостей, поспілкувався із родичами, що там живуть давно. Також зрозумів, що навіть на мінімальну зарплатню за декілька місяців можна назбирати на нормальну машину іномарку.

8
8

9
9

Фото: Іван Гриців

Вибір читачів за тиждень

Відео