Орест Сарматський

Біля села виявлено могильник (Агро-новини)

http://www.BFoto.ru

На відстані 1,3 км від найближчих жилих будинків с. Гаврилівка Вишгородського району неподалік від Києва виявили поле з тоннами трупів курей, пір’я, крові та нутрощів. Від нього прокопані дренажні канали для відводу стоків у ліс. Відходи гниють та розповсюджують різкий неприємний запах, повідомляє agroday.

1203
1203

Таке сусідство «з душком» селянам організував «Гаврилівський птахівничий комплекс» компанії «Комплекс Агромарс», що виготовляє продукцію під брендом «Гаврилівські курчата».

Представники «Комплекс Агромарс» стверджують, що це вимушені міри, спричинені виходом із ладу обладнання для переробки відходів.

На думку генерального директора «Центру підвищення ефективності у тваринництві» Миколи Бабенка, існує можливість падежу птиці в компанії.

Сир і шоколад випали із З ТОП-10 продуктів агроекспорту України

1201
1201

Україна у 2017 р. продемонструвала один з найвищих показників експорту за всю історію незалежності — $17,8 млрд. До цього найвищий експорт було зафіксовано у 2012 році — $17,9 млрд.

Як говориться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», структура аграрного експорту за 5 років фактично не змінилась.  57% усіх агропродовольчих поставок з України залишилися за ТОП-3 позиціями: соняшниковою олією, кукурудзою та пшеницею, що разом забезпечують біля $10 млрд.

Перелік ТОП-10 основних експортних товарів протягом цього періоду також залишався майже незмінним, за виключенням лише кількох позицій: частка шоколаду та сирів знизилася, — і у 2017 році вони вже не входили до десятки основних експортних українських товарів через різке зниження торгівлі з Росією. Експорт шоколаду впав на $481 млн або на 76%, а сирів на $326 млн або —  91%.

Натомість відбулося нарощення експорту м«яса та субпродуктів птиці в 2,7 рази або на $244 млн. Основною причиною цього стало підписання ЗВТ з ЄС і активне використання квот на безмитний експорт продукції до країн Євросоюзу. М«ясо птиці з рейтингу найбільш експортованої продукції піднялась з 16 сходинки у 2012 році на 8 сходинку у 2017 році. Також у 2,5 рази зріс експорт цукру — з $113,9 млн до $280,2 млн.

За купівлю племінних тварин можна отримати 24 тис грн за голову

1202
1202

У Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва встановили суму компенсації за купівлю племінних тварин. В окремих випадках сума компенсації може сягати 24 тис. грн за голову, повідомляє АгроПоліт.

Часткове відшкодування за придбання племінних тварин, сперми та ембріонів здійснюватиметься на безповоротній основі суб’єктам господарювання за закуплені племінні ресурси у період з 1 жовтня попереднього року до 30 вересня поточного року.

Вибір читачів за тиждень

Відео