Орест Сарматський

Земля, робота та соціальний захист на Тернопільщині. Нотатки із засідання постійної комісії обласної ради (фото)

заставка-коміс

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення та учасників АТО і членів їх сімей.

Отож, коротко про головне. Передусім, після заслуховування відповідних інформацій, учасники засідання схвалили проект рішення облради про проект програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2018 рік та взяли до відома матеріали виконання програми зайнятості населення у минулому році..

е01
е01

Досить ємким вийшов  звіт голови згаданої комісії Андрія Богуна про роботу у 2017 році.

Зокрема, присутні дізналися, що торік облрада прийняла 11 рішень з питань соціального захисту населення, учасників АТО та членів їх сімей, ветеранів ОУН-УПА. Зокрема, з фондів облради надано допомогу 1021 особам відповідної категорії на понад 3 млн 640 тис грн, збільшено фінансування програми «Турбота», на виконання заходів якої, планується залучити близько 44 млн грн з обласного бюджету.

е02
е02

Окрім цього, під час засідання вирішено підготувати відповідні документи щодо розгляду на сесії облради про реорганізацію Мельнице-Подільського та Петриківського обласних комунальних дитячих будинків-інтернатів.

е03
е03

 

Дещо здивувало членів комісії, що на її засідання не прийшов голова Петриківської сільської ради Володимир Король. Адже, здавалося б, голова мав би бути зацікавленим у тому, аби те, що хоче сільрада, реалізувалося. А йдеться про передачу земель, які обслуговуються Петриківським геріатричним обласним пансіонатом та Петриківським обласним комунальним дитячим будинком-ітернатом у комунальну власність Петриківській сільраді. Але видно з усього, це питання, згадану сільраду не так вже і хвилює та не на часі. Свідченням цього є відсутність її представників на засідання комісії. Натомість, директор Петриківського геріатричного обласного пансіонату Степан Глушок аргументовано роз’яснив присутнім ситуацію із намаганням забрати в установи земельну ділянку розміром у 4 гектари.

е02
е02

Виявляється, геріатричний пансіонат майже 30 років користується згаданою земельною ділянкою для ведення підсобного земельного господарства цілком законно, на підставі рішення виконавчого комітету Тернопільської обласної ради номер 264 від 29 листопада 1990 року. Ця земля використовується пансіонатом постійно, згідно цільового призначення, для вирощування зернових сільськогосподарських культур. У 2006 році сесія Петриківської сільської ради дала згоду на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на умовах постійного користування. Після цього було розроблено проект землеустрою ТОВ «Галицькі землі». Здавалося б, усі формальності дотримано і геріатричний пансіонат може й надалі користуватися землею, яку обробляв не десяток років. Та, виявляється, після розробки проекту землеустрою, потрібно було ще одне рішення Петриківської сільської ради аби погодити згаданий проект землеустрою. Але сесія сільради раптом вирішила піти іншим шляхом і не погодила розроблений проект землеустрою. Більше того, у 2013 році сесія Петриківської сільської ради вирішила …припинити дію прав на постійне користування земельними ділянками геріатричного пансіонату та Петриківського обласного комунального дитячого будинку-інтернату. І тепер сільські депутати хочуть прибрати земельну ділянку у комунальну власність сільської ради. Але, проаналізувавши ситуацію, комісія обласної ради відмовила їм у цьому.

 Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео