Орест Сарматський

Переселенці на Тернопільщині отримали найменше в Україні матеріальної допомоги

1500018

В Україні знижується кількість переселенців: дедалі менше людей обирають західні та центральні області, зате до Києва приїжджають стабільно більше.

«Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України за січень.

Станом на 1 лютого в Україні, за даними Міністерства соціальної політики, налічується 1 мільйон 493 тисячі 57 внутрішньо переміщених осіб. Порівняно із січнем минулого року їх кількість зменшилася на 133 тисячі 80 осіб.

В Украине насчитывается почти 1,5 миллиона переселенцев. Большинство из них проживают в Донецкой и Луганской областях и в Киеве.

Найбільше переселенців і досі мешкають у Донецькій області – 540 тисяч 804 особи, на другому місці – Луганська область (294 тисячі 529 осіб). При цьому саме тут кількість ВПО рекордно знизилася – на 2 тисячі 110 осіб. А ось у Києві, навпаки, кількість переселенців стабільно зростає – за місяць число зросло майже на 1,5 тисячі й досягло 159 тисяч 412 осіб.

Так само мало внутрішньо переміщених осіб обирають західні області: в Чернівецькій проживають 2,5 тисячі переселенців, у Львівській – 12 тисяч. При цьому у Львівській, Тернопільській та Житомирській областях переселенців стало менше порівняно з груднем. У центральних областях також зафіксоване зниження кількості ВПЛ, а в Харківській і Київській – зростання.

Майже 226,5 мільйонів гривень матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання та оплату ЖКГ було виплачено переселенцям минулого місяця. Найбільше отримали в Донецькій області – 52 мільйони гривень, 30 мільйонів гривень – у столиці, 24,6 мільйона гривень –у Харківській області, 18,2 мільйона гривень – у Луганській. Найменше, 700 тисяч гривень, отримали внутрішньо переміщені особи в Тернопільській області. І це зрозуміло, адже їх тут найменше, у порівнянні з іншими областями. Детальніше – у інфографіці.

В Украине насчитывается почти 1,5 миллиона переселенцев. Большинство из них проживают в Донецкой и Луганской областях и в Киеве.

Інфографіка: «Слово і Діло»

Вибір читачів за тиждень

Відео