У Кременецької санної траси немає майбутнього, вважає заступник міністра (відео)

траса

Про те, що сумнівається у майбутньому Кременецької санної траси заявив у сюжеті каналу «1+1» Ігор Гоцул, перший заступник міністра молоді та спорту України.

- Ми зацікавлені, щоб у нас була санна траса. Проте не впевнений, що саме у цього об’єкту є майбутнє, – каже заступник міністра.

«ТСН продовжує досліджувати, чому Україна не розраховує на великі перемоги на Олімпійських іграх. В Україні залишилася лише одна санна траса – у Кременеці, на Тернопільщині. Вона дерев'яна, а, отже, відстала на років 20 від сучасних технологій, однак, іншої немає. За минулий рік на увесь санний спорт, включно з підготовкою до Олімпіади за кордоном, держава витратила трохи більше 6 мільйонів» – йдеться у сюжеті.

До заїздів замість спеціального обладнання трасу готують четверо працівників. Аби заліпити кілометрову дистанцію піде тиждень. І добре, якщо сніг не почне танути.

Аби модернізувати спортивний об’єкт необхідно 10 млн. грн.. За минулий рік школа отримала 500 тис. фінансування з обласного бюджету.  З таким фінансуванням про ремонт годі мріяти. Потрібна державна підтримка.

Нагадаємо, раніше знімальна група ТСН побувала на біатлонній базі у с. Підгороднє.

Відео «1+1», фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео