Орест Сарматський

Збулася мрія усіх громад Тернопільщини

DSC00631-768x576

На Тернопільщині усі громади уклали меморандуми з Держгеокадастром.

Меморандуми про співпрацю щодо передачі земель сільськогосподарськго призначення державної власності у комунальну вручено усім 40 громадам Тернопільщини.

Про це повідомляє головне управління Держгеокадастру в області.

 - 40 ОТГ впродовж цього року повинні передати близько 39 тис га у комунальну власність для повноцінного  розпорядження ними  Процес передачі вже розпочався та триватиме до кінця року. Першу передачу земель ми плануємо здійснити уже в лютому – березні цього року, - сказав під час вручення меморандумів перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру в області Віктор Білецький.

DSC00589-816x612
DSC00589-816x612

За його словами, вже сформовано орієнтовний план-графік передачі земель. На відповідному сайті є зразки документів, які необхідні для подальших дій.

Такі роботи вже розпочали на території Вишнівецької селищної, Колодненської та Черниховецької сільської об’єднаних територіальних громад Збаразького району та Новосільській сільській ОТГ Підволочиського району.

До того, як ділянки будуть передані громадам, Держгеокадастр здійснюватиме управління ними виключно за погодженням з органом місцевого самоврядування.

Фото – Держгеокадастр в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео