Оксана Бучко

Реорганізацію Тернопільської школи мистецтв розпочали без згоди вчителів

IMG_20180214_141724 (1)

Проти об’єднання Тернопільської школи мистецтв із Струсівською школою-інтернатом виступають вчителі закладу. Вони 14 лютого підписали звернення проти реорганізації.

- Ми маємо систему, напрацьовану роками, - пояснила голова Ради трудового колективу школи Ірина Леньо. - Наша школа використовує комплексну програму, яка включає загальні і мистецькі дисципліни. Виходить, дітей вириватимуть із звичного середовища і ставитимуть у незручні умови добирання та знайомства із іншими вчителями.

IMG_20180214_142219
IMG_20180214_142219

У той же час в облраді запевнили, що переміщати учнів школи у Струсів не будуть. Реорганізацію проводять задля отримання коштів освітньої субвенції. А приміщення продовжують шукати у місцевих школах.

- У школі мистецтв є проблеми із приміщенням, - зазначив заступник голови облради Любомир Крупа. - Ми вирішуємо це питання із владою міста. Хочемо знайти школу, в якій зможуть займатись учні. Поки процес пошуку триває. Тож ми хоч якось хочемо покращити матеріальне становище школи мистецтв. Отримавши статус інтернату, заклад матиме кошти освітньої субвенції. На такі заклади всього передбачили 15  млн грн. А у Струсові ми плануємо зробити лише філіал. Тож нікуди учням добиратись не доведеться.

Нагадаємо, рішення про реорганізацію озвучили в облраді під час засідання робочої групи 2 лютого. Про це читайте ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео