Орест Сарматський

Через прорив дамби підтоплено десятки гектарів сільгоспугідь (Агро-новини)

лют1702

Причиною прориву дамби на річці Боржава в Виноградівському районі Закарпатської області стали інтенсивні опади, які тривали в області останні кілька днів. Про це повідомляє zik.ua.

Відтак, на річках Боржава та Іршавка пройшло стрімке підняття рівнів води і вода вийшла на заплаву, що призвело до підтоплення сільськогосподарських угідь сіл Боржавське та В. Комяти з наступним  переходом частини води самопливом в бік села Заріччя. Найбільше підтоплені сільськогосподарські угіддя в селах Вільхівка, Каменське та Заріччя.

1701
1701

Фермери почали розпродувати капусту

Пропозиція білокачанної капусти на ринку помітно зросла. Фермери почали розпродувати запаси капусти, через погіршення якості продукції. Такий ажіотаж вплинув на ціни. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Господарства готові збувати продукцію за ціною 2,5-3,5 грн/кг в залежності від регіону та якості.

За тиждень капуста подешевшала на 13-17 %. Учасники ринку зазначають, що зниження цін могло б бути більшим, якби не активний попит з боку роздрібних мереж.

1702
1702

Навіть після помітного зниження ціни, капуста коштує в середньому у 1,5 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

ALFA Smart Agro та Klever Systems разом впроваджуватимуть Smart-технології в агросектор України  

ALFA Smart AgroALFA Smart Agro та Klever Systems підписали Меморандум про співпрацю.

Розробники інноваційних рішень для сільгоспвиробників ALFA Smart Agro та Klever Systems, підписали Меморандум про співпрацю. Компанії об’єднали зусилля в просуванні «розумних» технологій, які підвищують ефективність вирощування сільськогосподарських культур, а також покращують економічні показники господарств. Про це повідомляє AgroTimes.

«ALFA Smart Agro та Klever Systems домовилися про реалізацію партнерських проектів, у тому числі освітніх, метою яких є популяризація «розумних» рішень. На прикладі інноваційних продуктів ALFA Smart Agro ми бачимо, як smart-технології підвищують ефективність рослинництва. Інновації — на 100 % наш формат роботи. І ми прагнемо, щоби наш досвід, наші ідеї та напрацювання допомогли агровиробникам значно збільшити власну продуктивність», — зазначив голова наглядової ради ALFA Smart Agro Борис Тодоров.

1703
1703

Вибір читачів за тиждень

Відео