Тернопільська студентка розповіла про те, як вона очищається за допомогою посту

молитва

20-річна студентка Христина Луцик тримає піст з 15 років. У дівчини дуже набожна сім’я, але їй ніколи не нав’язувати ідею голодування. Христині пояснювали, для чого люди постять і яка мета цієї традиції. 

На початках я не строго тримала піст, - пояснює дівчина. – Могла собі дозволити рибу, іноді їла щось молочне. Але останні роки я більш серйозно до цього стала відноситися. Цьогоріч же ж хочу попробувати тримати строгий піст. Тобто я не їстиму м’яса, риби, яєць, молочного. Натомість їстиму каші різні, м'ясо я заміню соєвими продуктами. Побутує думка, що піст – це своєрідна дієта. І дівчата постять заради схуднення, пише rovesnyk.te.ua.

Але Христина пояснює, що головна мета посту – духовне очищення. До того ж дівчина переконує, що ніколи не худне під час посту, адже вона просто заміняє одні продукти на інші.

— Провини наші під час посту, я їм такі продукти, які так само мають багато калорій, - пояснює Христина. – Наприклад, я їм фрукти, які містять у собі велику кількість калорій, найчастіше це банани, їм картоплю, каші.

Найефективніший піст, як каже дівчина, це коли ти відмовляєшся від чогось, що тобі дуже подобається. Наприклад, Христина обожнює чорний шоколад, тому на період посту вона собі забороняє його. Також дівчина обмежує себе у гучних вечірках, забороняє собі погані думки. Для того, аби тримати піст, потрібна неабияка сила волі. Студентка каже, що спочатку їй було дуже важко, бачити, як усі навколо смакують м’ясцем, а ти повинна «давитися» кашею. Та і зараз часом важко, адже, коли ти студент і навколо тебе одногрупники, які насолоджуються молочними булочками, дуже хочеться скуштувати хоча би шматочок.

Але насправді це триває перший тиждень. Далі організм звикає. Ніколи не було такого, що я «зривалася» під час посту, завжди його дотримуюся до кінця. Дівчина каже, що навпаки їй дуже важко після посту повернутися до звичного раціону. Коли на Великдень сідаєш за святковий стіл і бачиш усі ці продукти, які не могла їсти досі, то багато їх і не з’їси. Ти просто фізично не можеш так швидко перелаштуватися до звичних страв. Але то так гарно, коли ти відчуваєш себе вільно, легко, коли ти чиста – це дуже круті відчуття.

Вибір читачів за тиждень

Відео