Тернополянам на замітку: для схуднення потрібно пити воду

mineralnaya-voda-dlya-pohudeniya

Як знає більшість тернополян, вода необхідна для здійснення метаболічних процесів нашого організму, вона бере участь в перенесенні поживних речовин, кисню і глюкози до клітин, забезпечуючи їх життєвою енергією.

Тому користь води для схуднення безсумнівна, вона є важливим фактором турботи про свою фігуру. А ось зневоднення уповільнює спалювання жирової тканини, призводить до зменшення кількості кисню і викликає відчуття втоми.

Для чого слід пити достатньо води?

- Спалювання жиру викликає вивільнення кінцевих продуктів обміну речовин, тому необхідно випивати достатню кількість рідини, яка сприяє детоксикації, видаляючи їх з організму.

- Вода розчиняє їжу і стимулює роботу травних ферментів в процесі травлення. Допомагає поліпшити засвоєння поживних речовин організмом.

- Достатнє вживання рідини зменшує відчуття голоду і допомагає скоротити обсяг споживаної їжі, стимулює спалювання калорій. Користь води для схуднення полягає також в тому, що заповнюючи наш шлунок, вона може замінити відчуття голоду. Але як це можливо? Було виявлено, що при нестачі рідини наш організм відчуває стрес і дуже часто інтерпретує спрагу, як бажання поїсти, посилаючи в мозок сигнали, які збігаються з імпульсами голоду. В результаті ми їмо, хоча повинні пити, що призводить до відкладення жиру в проблемних зонах. Тим часом, досить збалансувати свої потреби в рідині і надмірне вживання їжі скоротитися.

- Пиття холодної води в процесі схуднення змушує організм витрачати енергію на підтримку належної температури в безперервному режимі. Дослідження показали, що 2 літра холодної рідини в день може викликати додаткове спалювання 123 ккал.

- Забезпечуючи організм водою, ми краще переносимо фізичні навантаження, підтримуємо тонус м'язової тканини, полегшуємо процес тренування і не відчуваємо біль в м'язах після силових вправ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео