Орест Сарматський

Капуста і далі дорожчає (Агро-новини)

лют2402

За останній тиждень в Україні подорожчали основні види капусти — білоголова та пекінська. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Впродовж останнього тижня найстрімкіше зростала ціна на пекінську капусту. Вона подорожчала на 60 % і зараз на ринках її можна купити за ціною 10-13 грн/кг.

Виробники «пекінки» пов’язують зростання ціни з надзвичайно високим попитом з боку експортерів.

Білоголова капуста сьогодні теж вражає подорожчанням. За даними експертів, станом на середину поточного тижня, гуртова ціна на білоголову капусту досягала найвищої відмітки 6 грн/кг. Зараз вона коштує 4,7-5 грн/кг, що є найвищим показником від початку закладання врожаю у сховища.

2402
2402

За минулий рік Україна експортувала «бойових» кліщів на $ 650 тис

Минулого року Україна поставила до Росії та Казахстану агентів біологічного захисту рослин (ентомофагів) $ 653 тис. На Росію припало більше половини експорту хижих кліщів з України. Про це повідомляє БізнесЦензор.

Під агентами біологічного захисту маються на увазі хижі кліщі, які захищають культурні рослини від певних шкідників. Таких кліщів використовують аграрії, запускаючи в теплиці із сільськогосподарськими рослинами для знищення шкідливих комах. Водночас, кліщі абсолютно безпечні для людей.

2401
2401

Крім того, торік Україна експортувала павуків на $ 3,8 тис. В інші країни поставлялися тарантули, павуки-птахоїди, Брахіпелма Боема, Моноцентропус Балфура і тринідадський шеврон.

Серед них найбільше було експортовано тарантулів — 120 штук і павуків птахоїдів — 110 штук.

На Biofach 2018 презентували нову мобільну платформу AgroportEx

На міжнародній виставці Biofach 2018 у Нюрнберзі, AgroportEx презентували нову платформу що надає доступ для покупців з усього світу до первинного ринку органічної продукції України. Про це повідомив керівник проекту AGROPORT Ukraine Дмитро Титаренко на своїй сторінці у facebook.

Рішення побудовано виключно для мобільних пристроїв. Це зумовлено тим, що діяльність українських агровиробників зосереджена за межами міст, де основним інструментом зв’язку залишається телефон.

2403
2403

AgroportEx стане альтернативою українським дошкам об’яв та закордонним спеціалізованим майданчикам. Мобільна платформа стартує вже у квітні, та охопить понад 400 виробників, більше 1000 найменувань товарів, та більше, ніж 2000 потенційних пропозицій із цінами від виробників.

Вибір читачів за тиждень

Відео