На Тернопільщині контролюватимуть неплатників аліментів

аліменти_1024x559

Управлінням державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області було проведено оперативну нараду з керівниками відділів. На нараді обговорювали питання, які виникають у ході застосування примусу до неплатників аліментів, зазначено у повідомленні terjust.gov.ua.

Варто зауважити, що цього року (від 6 лютого) набув чинності Закон №7277 #ЧужихДітейНеБуває, який був розроблений для посилення відповідальності злісних неплатників аліментів.

За результатами наради відтепер за злісними неплатниками аліментів буде здійснюватися постійний контроль. Ці зобов’язання стосуються постійного спостереження за роботою державних виконавців в наповненні АСВП та контроль за тим, чи вчасно були вжитті усі законні заходи, щодо боржників. Також контролюватиметься достовірність внесених даних у АСВП та вилучення із реєстру тих осіб, які сплатили заборгованість. Окрім того, буде здійснюватися постійний моніторинг справ за напрямком стягнення аліментів.

Нагадаємо, що даний Закон був розроблений Мін’юстом у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який має за мету – захист прав дітей для їх подальшого гідного життя.

Для довідки: АСВП – Автоматизована система виконавчого впровадження (комп’ютерна програма; єдиний реєстр боржників).

Анастасія ГРИЦИШИН

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео