Тернополянка розповіла, що варто зробити, відвідавши Прагу

28512289_596146977398371_717640267_n

Прага - одне із найкрасивіших міст Європи, де  красива архітектура, ціле море розваг для туристів, багато закладів харчування і просто неймовірні краєвиди. 

Проте, аби повністю подивитися місто, потрібно чимало часу. Нещодавно у Празі побувала тернопільська журналістка та розповіла, що потрібно зробити завітавши в це місто, та як не розтратити усі гроші.

Будучи в Празі, обов'язково потрібно загадати бажання. На Карловому мості є статуя, на ній зображений собака. Як вірять туристи, для того, аби бажання збулося, потрібно протерти цього пса.

фото 1
фото 1

Також, потрібно скуштувати кулінарний символ Праги - тридельник. Це булочка з начинкою всередині (морозиво, фрукти, вершки), а можна її придбати і без нічого. Продається практично всюди, особливо у центрі міста. Щоправда, це задоволення - не з дешевих. Вартуватиме здоба від 60 і більше крон (1 крона - 1.4 грн).

фото 2
фото 2

Звичайно, будучи в цьому місті обов'язково погодувати лебедів на березі річки Влтави. зробити це можна вздовж усього берега - і це безкоштовно.

фото 3
фото 3

Відповідно до офіційних даних, найбільше пива в світі випивають саме у Чехії. І взагалі пиво в місцевих закладах дешевше за каву. Тому спеціально для туристів у Празі відкрили такий собі заклад - Витопна. Там замовлення до столика привозить іграшковий потяг і забирає пусті стакани теж він. Це дійсно дуже цікаво. Щоправда, тільки за вхід у цей заклад доведеться заплатити 25 крон, а найдешевше пиву тут вартує 33 крони.

[embed]https://youtu.be/7ZCPPdOj1nk[/embed]

Доречі, маршрутки там коштують близько 25 крон, тож, якщо вам не потрібно за місто, то краще не їхати. До того ж, пройшовшись пішки, ви зможете насолодитися неймовірною архітектурою цього міста.

І якщо ваша подорож бюджетна, то краще в громадських закладах не харчуватися, адже звичайний обід вам обійдеться у 170-200 крон. Найкраще купувати їжу в магазинах, вона там лише трішки дорожча за нашу, а в деяких випадках навіть дешевша. До прикладу, оливки можна купити за 14-16 крон, а смачна булочка - 3-4 крони.

Якщо ж вам захочеться кави, а платити за неї 50 і більше крон буде жаль, то можете взяти каву з автомату, вони є у торгових центрах (галеріях). Обійдеться ця кава вам у 12-14 крон, і вона дуже смачна, на відміну від тої, яка в українських автоматах.

Доречі, якщо ви хочете поїхати в Прагу, але боїтесь, бо не знаєте ні чеської, ні англійської мови, то можете не переживати. Майже кожен другий перехожий знає російську мову. І взагалі, в Празі дуже багато українців та росіян.

І на завершення. Оскільки в цьому місті дуже багато туристів, тож там багато і кишенькових злодіїв, тому із власними речами та грішми потрібно були дуже уважними.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео