Браконьєри на Тернопільщині знищують первоцвіти

підсніжники

Початок весни – золота пора для квіткових браконьєрів. Близько 20 мільйонів пролісків знищують щороку в Україні саме на початку весни.

Первоцвіти дуже тендітні й дуже часто знищуються з кореневою частиною, що призводить до фізичного знищення популяцій. Тому для збереження ці квіти внесли в Червону книгу і передбачили відповідальність за їх псування, знищення, продаж. Ними можна милуватися, але зривати їх ні в якому разі не потрібно. Торгівля первоцвітами (як продаж, так і купівля) є порушенням Законів України «Про Червону книгу України», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього середовища України», повідомляють на сайті lanmisto.gov.ua.

Лановецька міська рада попереджає, що торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом від 1700 грн до 3655 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу. Не купуйте первоцвіти! Не підтримуйте незаконну торгівлю!

Давайте збережемо первоцвіти для майбутніх поколінь! Знищення первоцвітів – злочин. Будьте свідомими та відповідальними! Зриваючи, продаючи та купуючи первоцвіти, ви обкрадаєте природу.

Вибір читачів за тиждень

Відео