Орест Сарматський

Отакої! У тернопільській глибинці пенсію, перекази та газети у домівки розвозитимуть машини із GPS

preview_w640zc0-11513

У селах України з'являться комп'ютеризовані відділення «Укрпошти».

Підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» планує до кінця першого півріччя 2018 роки створити комп'ютеризовані відділення поштового зв'язку в кожному селі України з населенням понад 2 тис. осіб. Про це заявив в.о. генерального директора «Укрпошти» Ігор Смілянський, передає Укрінформ.

- За нашими підрахунками, лише 12-14 млн. чоловік мають доступ до послуг «Укрпошти». Півтора роки тому тільки 20% наших відділень мали комп'ютери. На сьогодні ми поставили перед собою завдання — з березня починаємо комп'ютеризувати всі села України, де проживає більш ніж 2 тис. чоловік. Тобто кожне таке село отримає комп'ютеризоване відділення «Укрпошти», що дозволить день в день приймати платежі-перекази і надавати людям всі сучасні послуги, — пояснив Смілянський.

У той же час, цей проект буде стосуватися і заміни старих машин автопарку «Укрпошти». Так, для сільських населених пунктів, де проживає менше 2 тис. осіб, будуть пересувні відділення.

- Працюватиме команда з трьох чоловік: оператор буде в сільраді приймати платежі, а водій з листоношею проїжджати селом і розвозити пенсії, газети, посилки. Таким чином, ми осучаснимо пошту і створимо найкращі умови праці для листонош. До того ж, ми зможемо забезпечити якість надання послуг: кожна машина оснащена GPS і ми зможемо відстежувати їх пересування, моніторити», — уточнив в.о. генерального директора «Укрпошти».

Повністю комп'ютеризувати України, прогнозує Смілянський, вдасться за 2-3 роки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео