Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: неочевидні причини зникнення грошей

junk-food-2

Тернополяни, які дбають про свій загальний бюджет, повинні пам’ятати про «крадіїв» грошей. Це непотрібні джерела вкладення, які ввійшли у звичку, або яких навіть не помічають.

Чотири неочевидні причини втрати коштів подає mizky.com.

1.Невикористані абонементи в тренажерний зал

Абонемент в спортзал проплачено, а відвідувати його нема часу. Із такою проблемою стикається багато людей. Тому потрібно розрахувати свої можливості і подумати над зручним абонементом. А інколи змиритись із браком часу та замінити час в спортзалі на прогулянку чи їзду на велосипеді.

2. Протермінована їжа

Забитий холодильник, а готувати і їсти немає часу. Тож половину його вмісту згодом доводиться викидати. Якщо намалювати картину грошей, які ми витратили на покупки і уявити, що викидаємо наші зароблені кошти? Тож краще складати щотижневі списки необхідних продуктів і оглядати холодильник на наявність продуктів.

3. Зайві витрати на візити до ресторанів

Інколи їсти в ресторанах входить у звичку. Адже це зручно і смачно, і ще – дорого. Тому такої звички треба позбуватись, скоротивши візити до адекватної кількості.

4. Відсутність пенсійних відрахувань

Пенсійні накопичення забезпечать впевненість у власному майбутньому. Однак деякі недоброчесні роботодавці не роблять відрахувань, і працівники навіть не здогадуються про це. Обов’язково слід перевірити, чи використовуються ваші гроші за призначенням. Інакше втратяться кошти, які заробляли на пенсію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео