Шахраї на Тернопільщині вже геть знахабніли

Гроші2

Поліція вкотре поперджає мешканців краю не довіряти незнайомцям, не пускати їх на поріг своєї домівки, завжли перевіряти посвідчення працівників, поліції, чи комунальних установ, які прийшли до вашого дому. 

Так у халепу потрапила старша мешканка міста Ланівці, Тернопільскої області. Одного дня на порозі у пенсіонерки з’явилися дві жінки, які представилися працівниками соціальної служби.

Пенсіонерка впустила двоє жінок до своєї оселі, а далі все було як в казці.

Жінці розказали зворушливу історію, що вона сьогодні має шанс обміняти старі українську купюри та загалом усі гроші старого зразка на нові купюри.

Відбувається грошова реформа і оскільки пенсіонери не мають змоги так швидко піти в пункти обміну, працівники соціальної служби приходять додому до стареньких і допомагають їм обміняти гроші.

З радості старенька витягнула усі свої заощадження – 7 тисяч доларів та 35 тисяч гривень і віддала шахрайкам. ті все справно перерахували та віддали пенсіонерці конверт з газетними вирізками.

Коли за шахрайками і слід простив, то старша жінка розповіла усю історію сусідці. Та і пішла у поліцію та написала заяву, зловмисниць розшукують.

За фактом шахрайства поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігаються жителів Тернопільського краю не вірити особам, які намагаються різними способами заволодіти вашими заощадженнями. Пам’ятайте, працівники державних установ не будуть приходити до вашої оселі та пропонувати здійснити обмін гривень на іноземну валюту або ж навпаки. Це схема шахраїв, які користуються похилим віком стареньких.

Поліцейські просять мешканців краю розповісти своїм батькам, родичам та близьким про такі випадки, аби рідні не потерпіли від рук аферистів, кажуть у поліції.

Вибір читачів за тиждень

Відео