Орест Сарматський

Аграрії оголосили новий ультиматум владі через експортний ПДВ для олійних культур та землю (Агро-новини)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Аграрії спільно з депутатами звернулися до міжнародних фінансових установ (серед яких МВФ та ЄБРР) з проханням допомогти повернути виробникам експортний ПДВ для виробників олійних та технічних культур. Про це пише народний депутат  Іван Мірошніченко у своєму блозі на AgroPolit.com

Аграрії оголосили новий ультиматум владі через експортний ПДВ для олійних культур та землю.

0303
0303

Нагадаємо, за оцінками  експертів,  скасування експортного ПДВ для олійних культур призведе до падіння їхньої ціни на 16,7%. Тому парламент закликають якнайшвидше прийняти законопроект  №7403-2. Якщо уряд не дослухається, аграрії обіцяють вийти з протестом. Парламент відклав скасування експортного ПДВ на технічні культури та скасував цю норму для олійних культур. Тож наразі неповернення експортного ПДВ для експорту насіння соняшнику взагалі скасовується, а для ріпаку відклали скасування до 1 січня 2020 року (тобто ще на 2 роки), по сої — до 1 вересня 2018 року (і ця норма про неповернення ПДВ вводиться лише на 3 роки).

Фермери закликали Максима Мартинюка зупинити безлад у Держгеокадастрі, бо через це вмирають підприємства

Фермери закликали першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка навести лад у роботі Держгеокадастру, який сьогодні колошматить фермерів під час переоформлення договорів оренди на землю. Із таким зверненням виступив голова асоціації АФЗУ Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський на зібранні асоціації фермерів, повідомляють на сайті agropolit.com.

Нагадаємо, що в ЗМІ постійно лунають заяви про корупцію в Держгеокадастрі.

«При переоформленні договорів оренди земель фермерами у Держгеокадастрі стикаємося зі страшенним безладом. У мене є кілька таких прикладів фермерів із тваринництва», — говорить він. Гайворонський додав, що людям у Держгеокадастру «зарубають» переоформлення таких угод, фермери вирізають через це стадо і зникає бізнес.

0301
0301

Він звернувся до присутнього на зібранні першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка зі словами, щоб він нарешті зупинив цей безлад, бо саме він контролює Держгеокадастр.

Кабмін почав передачу земель громадам за межами населених пунктів

Про це повідомляє БізнесЦензор.

Таким чином прийняте в кінці січня рішення про передачу земель вступає в практичну фазу реалізації.

Зокрема, земельні ділянки загальною площею 7,81 тис. га в комунальну власність отримали Городищенська сільська ОТО Луцького району Волинської області (926,48 га), Гірсівская сільська ОТО і Приазовська селищна ОТО Приазовського району Запорізької області (798,48 га і 705, 16 га відповідно).

0302
0302

Землю також отримали Смирновська сільська ОТО Більмацкого району Запорізької області (1,57 тис. Га), ПОМІЧНЯНСЬКИЙ міська ОТО Добровеличківського району Кіровоградської області (70,57 га), Оболонська сільська ОТО Семенівського району Полтавської області (2,95 тис. Га) і Наталінская сільська ОТО Красноградського району Харківської області (791,08 га).

Вибір читачів за тиждень

Відео