Орест Сарматський

В торговельних мережах зростає попит на органічні яйця (Агро-новини)

лют04

Виробники органічних яєць відзначають підвищений попит з боку торговельних мереж.

Про це у ході «Органік Медіа Брекфест» повідомив голова фермерського господарства «Дача» і власник магазинів фермерської продукції «Дача» Олександр Щербина.

«Останнім часом все частіше отримую запити від торговельних мереж на збільшення поставок органічних яєць, але поки наше господарство не виробляє достатніх об'ємів, тож плануємо збільшувати виробництво», - сказав він.

0403
0403

Органічним фермерством Олександр Щербина займається другий рік, але вже встиг організувати повну органічну вертикаль — від гнізда до чеку. Маючи земельну ділянку на Житомирщині площею 2 га, вирощує малину, лохину, томати, огірки, зелень.

Україна може стати майданчиком для випробовування незареєстрованих пестицидів

Прийняття законопроекту № 6606 перетворить Україну на майданчик для випробовування незареєстрованих пестицидів або на полігон для утилізації пестицидів, повідомляє «АгроПортал»

Таку думку висловив власник групи компаній Ukravit Віталій Ільченко під час прес-конференції.

«В Україну можуть потрапити продукти, які є забороненими до використання в тому ж ЄС, адже там період реєстрації препаратів триває до 10 років. У нас цей процес займає набагато менше часу — до 2 років. А за умови прийняття законопроекту № 6606 іноземні компанії зможуть завозити на територію країни взагалі невипробувані і недосліджені продукти», — зазначив він.

За словами Віталія Ільченка, «під виглядом наукових експериментів приховано те, що компанія завезе 5 чи 10 літрів/кілограмів такого продукту, отримає його експериментальну реєстрацію в Україні і матиме змогу три роки імпортувати до країни десятки тисяч тонн таких препаратів, а два роки потому ще допродувати залишки».

0401
0401

Власник групи компаній Ukravit додає, що для наукових експериментів, «в тому числі для наших наукових установ, немає обмежень щодо ввезення новітніх діючих речовин в Україну».

«Ця норма лише стримує імпорт готової продукції», — констатує він.

Експорт українського м’яса зростає

Обсяги експорту продукції м'ясної групи з України в 2017 р. збільшилися проти показників 2016 р. на 37% і становили $531,3 млн.

Про це заявив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов, говориться у повідомленні центру.

За його словами, на тлі рівномірної географічної диверсифікації експорту цього виду агропродовольства по основних регіонах — ЄС, Азія та  Африка — минулого року деякі країни значно посилили свої позиції у списку основних покупців м'яса та субпродуктів.

2017 року рейтинг імпортерів вітчизняного м'яса вперше очолили Нідерланди. Торік вони закупили цієї продукції на $80,5 млн — у 2,4 разу більше, ніж 2016 року. Частка цієї країни в українському експорті м'ясної продукції склала 15,1%.

0402
0402

Єгипет збільшив обсяги імпорту м'яса та субпродуктів проти показників 2016 року на 73% — до $69,4 млн. З часткою у 13,1% він посів друге місце у рейтингу.

Ірак закупив м'ясної продукції на $51,2 млн  (9,6%), а Білорусь — на $49,6 млн (9,3% загального експорту цієї групи).

Завершують ТОП-10 основних імпортерів української продукції м'ясної групи Об'єднані Арабські Емірати. Торік ця країна закупила м«яса на $19,2 млн (3,6%), майже втричі перевищивши показники 2016 року.

Загалом ці країни акумулювали майже 76% закордонних поставок м'ясної продукції.

Вибір читачів за тиждень

Відео